KikapcsVideo365

Napi cukiság: 2 éves lett a szegediek egyik kedvenc szamara, Bonifác (videóval)

“Egy igazi cukiság-bombával rajtolt a 2021-es év a Szegedi Vadasparkban, hiszen hétfő reggel megszületett Ida és Kelemen, a szamár-pár újabb csikója” – írtuk meg pontosan két évvel ezelőtt, ami azt jelenti, hogy bizony ma ünnepli születésnapját Bonifác!

Az idő bizony fénysebességgel repül, hiszen Bonifác már is olyan kicsi csacsi, mint volt, a nagy napra pedig egy kis nassolni valót, azaz répát kapott a gondozóitól.

KIFEJEZETTEN INTELLIGENS ÁLLATRÓL VAN SZÓ

Egyébként Bonifác is a szamarakra jellemző hatalmas füllel született, amely jól látható volt még úgy is, hogy a szalma között összegömbölyödve pihent. A szamarak nagy füle egyrészről a kifinomult hallás érzékszerve, másrészt származásának éghajlatáról árulkodik: a túlhevülés ellen védi az állatot, mivel nagy párologtató felület is egyben. Ugyanakkor a házi szamár előnyös tulajdonsága, hogy nem igényes a takarmányozásra, a betegségekkel és a szélsőséges időjárási körülményekkel szemben ellenálló, termetéhez képest nagy a teherbírása, amelyet gyakran az ember a végletekig kihasznál. Annak ellenére, hogy szamár jelzővel kifejezetten a butának tartott embereket szoktuk illetni, nem túl kedvesen, alapvetően egy kifejezetten intelligens állatról van szó.

HBD2U, Bonifác!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb