BlogSzegedi Arcok

Dominique-sztori: koncertek, bulik szerte az országban, avagy rendhagyó élménybeszámolóm az óév utolsó hetéről

Vadonatúj blogsorozatot indítunk, melynek főszereplője a szegedi születésű Várkonyi Attila, alias Dj Dominique, Magyarország egyik legismertebb és legkeresettebb lemezlovasa, aki mindig is büszke volt szegediségére, sőt, a mai napig hazajár a Napfény Városában élő szüleihez. Attila telis-tele van különleges sztorikkal, élményekkel, melyeket a havonta jelentkező Dominique-sztori című blogsorozatunkban dolgozunk fel. A blogposztok rendhagyó módon készülnek, Attila mesél, Fülöp Timi kolléganőnk pedig papírra (na jó, klaviatúrára) veti a történeteket. Érkezik a második, melyet a 36 arany -, 5 platina -, valamint 2 dupla platinalemezes szegedi DJ kedvenc jelmondatával indítanánk: “Minden jóra fordul, csak egészség legyen!”

Az e havi történetemben rendhagyó módon egy élménybeszámolóval készültem Nektek. December hónapban ugyanis nagyon sok felé eljutottam az országban, számos nagy előadóval találkoztam és nagyszínpadon léptem fel. Ezekről szeretnék most mesélni Nektek az új év alkalmából.

KARÁCSONY MÁSNAPJÁN FENYŐ MIKI ÉS SZANDI KONCERTJE ELŐTT CSINÁLTAM EGY HATALMAS FERGETEG PARTY-T

Izgalmasan és eseménydúsan telt számomra december utolsó hete, hiszen mindössze hét nap alatt rengeteg élményben volt részem. Az első esemény, amelyről beszámolnék, Fenyő Miklós jubileumi koncertje, melyre a budapesti BOK Csarnokban került sor december 26-án. Ezen a rendezvényen rajtam kívül Rakonczai Imre és Szandi voltak a rock and roll koronázatlan királyának vendégei. Döbbenetes, hogy milyen népszerűségnek örvend a mai napig a kiváló énekes, hiszen a koncertjét gyakorlatilag néhány hét alatt sikerült teljesen telt házassá varázsolni.

MIKLÓS MAGA MESÉLTE, HA SZOMORÚ ÉS MEGJELENIK SZANDI, MINDIG ÖRÖMET ÉS NAPFÉNYT VISZ AZ ÉLETÉBE

Nekem adatott meg az a lehetőség, hogy az est elején egy hatalmas Fergeteg Party-val melegítsem be a közönséget, ahol a legnagyobb rock and roll dalokat és a 80-as évek felejthetetlen slágereit játszottam. A koncert érdekessége, hogy Rakonczai Imre és Fenyő Miklós duettet is énekelt, majd bemutattak egy kis összeállítást Fenyő Miklós életművének legsikeresebb dalaiból. Szandi mindig egy üde színfoltja a Fenyő koncerteknek. Ők ugye együtt kezdték a pályát, sőt az énekesnő kis sapkás kislány imidzsét is ő találta ki. Közben Szandiból, édesanya, felnőtt nő lett, de hihetetlen, hogy működik még mindig közöttük a kémia. Miklós maga mesélte, ha bármikor szomorú és megjelenik Szandi, akkor mindig örömet és napfényt visz az életébe.

ZOLTÁN ERIKA KONCERTJE ÉS EGY KÉTÓRÁS FERGETEG PARTY UTÁN MÁR CSAK PIHEGŐ EMBEREK VOLTAK A TÁNCPARKETTEN

Másnap, december 27-én, Zoltán Erikával látogattunk a szintén telt házas dabasi sportcsarnokba. Itt, miután Erika remek dalai felpezsdítették a hangulatot, egy kétórás Fergeteg Party-val sikerült teljesen kifárasztanom a közönséget. Amikor a kollégáim átvették a stafétát, már csak pihegő embereket találtak a táncparketten, aztán persze egy kis evés-ivás és máris folytatódhatott tovább a buli.

A KÖVETKEZŐ ESTÉN HÁROMSZOROS SZÜLINAPOT ÜNNEPELTÜNK

A következő esten, december 28-án, egy háromszoros születésnapot ünnepeltünk: 40 éve alakult az Első Emelet, 30 éve az Emberek együttes, míg Berkes Gábort pedig 60. születésnapja alkalmából köszönthettük a Papp László Budapest Sportarénában. Az est különlegessége az volt, hogy az eredeti felállásban lépett színpadra az Első Emelet. Azoknak, akik nem követték nyomon a zenekar sorsát elmondhatjuk, hogy Bogdán Csaba és Kisszabó Gábor már visszavonultak a zenéléstől, viszont Szentmihályi Gábor Michel visszatért az Első Emeletbe, reaktiválták a két gitárost, így kiegészülve Michellel a régi csapat állhatott a színpadra. Aztán jött a Rapülők és Geszti Péter, aki hozta a már megszokott jó hangulatot, míg Miller Zoli hihetetlen emocionális, érzelmekkel teli előadása közben bizony ott csillogtak a szemekben a könnyek a “Mama” című dalnál. Természetesen, a Fergeteg Party tette teljessé ezt az estét. Ott állhattam újra 12 ezer ember előtt és nagyon nagy élmény volt, hogy minden dalt a 80-as és 90-es évekből együtt énekelte a közönség.

CHARLIE KONCERTJÉRE TÖBB, MINT 13 EZREN GYŰLTÜNK ÖSSZE A PAPP LÁSZLÓ SPORTARÉNÁBAN

December 29-én ugyanúgy a Papp László Sportarénában buliztunk egy hatalmasat, ahol ezúttal Charlie volt az est sztárja. Több, mint 13 ezren gyűltünk össze az Arénában. Charlie hihetetlen sikerszériáját éli újra. Nagyon érdekes az ő élete, az egész karrierje egy hullámvasút, hiszen van, amikor nagyon -nagyon népszerű, s van, amikor kevésbé figyelnek rá az emberek. Most a második nagy hullámát éli a kiváló énekes.

Hihetetlen tempóban fogytak a jegyek a koncertjére. Az én vezényletemmel végig jártuk az országot, többek között szülővárosomban, Szegeden is jártunk az Ifjúsági Házban Charlie-val, aki elképesztő hangulatot varázsolt mindenhová úgy, hogy most már mindenki hatalmas vetítőlámpákkal, lézerekkel megy egy-egy koncertre, míg Charlie-éknál csupán néhány lámpa van és a zenélés. Szerintem Magyarország egyik, ha nem a legjobb zenekara van Charlie mögött, és ehhez jön az ő kiváló és egyedi hangja, és azok a zseniális dalok, amelyek a Generál, a Charlie Szóló és a Tátrai Band, vagy a későbbi időszakok ismert és népszerű dalai voltak. Nagyon érdekes és szép jelenet volt, amikor a közönség kérés nélkül tízen pár ezren meggyújtotta a telefonon a kis lámpáikat, és világítva hallgattuk végig a Várj, míg felkel majd a nap című Demjén Rózsi dalt.

MÉG AZNAP ESTE SZEGEDRE VITT A JÓ SORSOM SZIKORA ROBI ÉS A VALMAR KÖZÖS KONCERTJÉRE

Még aznap este szülővárosomba, Szegedre vitt a jó sorsom, ugyanis a Valmarral és Szikora Robival léptünk a Városi Sportcsarnok színpadára. Még emlékszem arra, amikor ez a sportcsarnok megépült, és arra is, hogy előadtunk ott egy Hungária együttes paródiát, ahol éppen én parodizáltam Szikora Robit, ennek most már negyven valahány éve. Eszembe jutott ez a jelenet, amikor ott álltunk egymás mellett a színpadon. Nagyon szép zárása volt az estének ez a dupla koncert.

A KÖVETKEZŐ NAPOT DEMJÉN FERENC TOTÁLISAN TELT HÁZAS KONCERTJÉVEL ZÁRTUK

December 30-án a napot Demjén Ferenc koncertjével zártuk, ahová annyian eljöttek, hogy mondtuk is viccesen, ha valakit meglöknek, az nem esik el, mert olyan sűrűn álltak az emberek. Rózsi ma is kirobbanó formában van. Nagyon érdekes, mert nagyon sok zenész társának megfakult a hangja, de az övé fényesebben szól, mint valaha. Csodálatosan énekelt a koncerten végig. Úgy gondolom, ez volt az elmúlt 5-6 év legjobb Demjén koncertje. A koncert utáni fogadáson ott voltak Demjén Ferenc barátai is, köztük Charlie is. Együtt sztorizgattunk, felidéztük közös élményeinket.

ÖT NAGY SZILVESZTERI BULIVAL ZÁRTAM AZ ÉVET

Az évet 5 nagy szilveszteri bulival zártam. Két nagy hotelessel, Kecskeméten és a Mátrában, ahol nagyon exkluzív közönség előtt játszhattam, valamint két főtéri és egy baráti társaság bulijával búcsúztattam 2022-őt. Az utolsó héten kétszer is lehettem Szegeden, nagyon boldog voltam és nagyon bízom benne, hogy ebben az évben is sokszor eljutok hőn szeretett szülővárosomba.

Szeged365 névjegy: Dj Dominique. Várkonyi Attila 1964. június 22-én született Szegeden. Édesanyja dr. Bálint Erzsébet, székely család gyermekeként került a szegedi egyetemre, ahol jelenleg is dolgozik, mint biofizikus. Édesapja dr. Várkonyi Zoltán, családja Ausztriából származik, ő maga Mohácsról került Szegedre, ahol a JATE Biofizikai Tanszékén dolgozik. Egy testvére van, dr. Várkonyi Katalin, a szentesi kórház főigazgatója. Ságváris volt, ezt követően fizika szakot végezett, doktori disszertációját a Kossuth Lajos Tudományegyetemen szilárdtest fizika tanszéken kezdte írni, azonban a rádiózás, a rendezvényszervezés, a színjátszó kör elszólította a katedra mellől. Évtizedek óta az ország legismertebb lemezlovasa, 36 arany -, 5 platina -, valamint 2 dupla platinalemezes művész, számtalanszor lépett már fel Amerikában, Csehországban, Görögországban, Svájcban és Németországban is, állandó fellépője volt a Juventus Rádió, az RTL, a Tower of Power, a Z+, valamint az MTV Roadshowjainak, de volt az Athéni Olimpia projektigazgatója, az MR2 Petőfi programigazgatója is. 2019-ben vette feleségül szerelmét, Kingát, a gyermekáldás pedig 2020-ban érkezett egy gyönyörűséges kis hercegnő, Lilien Kinga személyében.

DJ DOMINIQUE ELŐZŐ SZTORIJÁT, MELY A 2012-ES LONDONI OLIMPIÁIG REPÍT VISSZA, ITT TUDOD ELOLVASNI

“Szerencsésnek érzem magam, hiszen az életemben már nagyon sok helyre eljutottam és közben nagyon sok kivételes emberrel hozott össze a sors. Mai történetem egészen a 2012-es londoni olimpiáig repít vissza bennünket” – kezdte történetét Dj Dominique.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb