Közélet

Fejleszt az SZTE: endoszkópos ambulanciákat alakítanak ki a Kálvária sugárúti klinikán

A Szegedi Tudományegyetem célként tűzte ki a gasztroenterológiai betegségek diagnosztikai és terápiás ellátását biztosító endoszkópos műszerek és eszközpark fejlesztését, és a Kálvária sugárút 57. szám alatti labor infrastruktúrájának kialakítását. Az ehhez kapcsolódó projekt a Széchenyi 2020 programban valósul meg, 299,98 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból – írta az egyetem szerkesztőségünknek küldött közleményében.

A gasztroenterológia endoszkópos műszer és eszközpark fejlesztése, korszerűsítése valósul meg most a Szegedi Tudományegyetemen. A közbeszerzés 2022 decemberében zajlott le, mintegy 211 millió forint értékben szereztek be endoszkópos rendszert az intézménybe.

ENDOSZKÓPOS AMBULANCIÁKAT ALAKÍTANAK KI

Hozzátették, hogy a projekt során épület infrastruktúra-fejlesztés is történik: a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Belgyógyászati Klinika Kálvária sugárút 57. szám alatti telephelyén, az „A” épület 1. emeletén endoszkópos ambulanciákat alakítanak ki. A tervezési folyamat lezajlott, a kivitelezés közbeszerzésének előkészítése folyamatban van. A felújítás tervezetten 2023 szeptemberében készül el. A fejlesztéseknek köszönhetően azok a vizsgálatok, amelyeket eddig fekvőbeteg ellátásban valósítottak meg, ezentúl járóbeteg ellátási formában történhetnek, csökkentve a kórházban töltött időt, illetve a lehetséges szövődmények kialakulásának kockázatát.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb