Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: pörgős partik az éjszakában, virágot bontogató növények a Füvészkertben és III. Richárd a Szegedi Pinceszínházban

Bőven benne vagyunk már a januárban, a szilveszteri bulit kipihentük, és bár a hónap elejével több intézmény is bezárt az energiaválság miatt, de azért még így sem maradtunk programok nélkül Szegeden. Az éjszakai élet ezerrel pörög és akár mozizhatunk is egyet. Sőt, a szegedi Füvészkert is nyitva van, és már bontogatják virágukat az első növények. Mutatjuk, mit hoz ez a hétvége Szegedre, itt a Szeged365 Kikapcs!

AZ ÉJSZAKAI ÉLET NEM ÁLLT MEG SZEGEDEN

Bár több vendéglátóegység bezárásra kényszerült, azért még így is maradt bőven választék, az éjszakai élet nem állt meg Szegeden. Sorra vettük a szórakozóhelyeket, mutatjuk, mi a repertoár erre a hétvégére Szegeden!

BÁRKA

  • pénteken slágerpartit tartanak Várkonyi Tibivel,
  • a szombat esti program pedig a haveroké, lazításé, és az italoké, avagy a lemezjátszóknál Dj Timár lesz.

Helyszín: Bárka, Roosevelt tér 1., Szeged.

RETRO KLUB

  • szombaton újra megtelik a Retro Klub tánctere, pótszilvesztert ünnepelnek Welldannal.

Helyszín: Retro Klub (Széchenyi tér 3, 6720).

HUNGI

A Hungi sem marad alul ezen a hétvégén Szegeden. Több eseményt is meghirdettek. Ezek szerint:

  • pénteken a Retro Disco Zenék Oldala Magyarország házibulija lesz Szegeden,
  • majd szombaton Dj Novák pörgeti fel az éjszakát.

Helyszín: Hungi, Stefánia 8., Szeged.

HÁGI

A Hági is berúgja a januári koncertsorozatok ajtaját, egy hamisítatlan blues koncerttel indítanak:

  • péntek este a Rambling lép színpadra Szeged szívében.

Helyszín: Hági Udvar és Étterem, Kelemen László u. 3, Szeged.

JÖN AZ MVM RETRO DOME, DJ DOMINQUE BEVESZI BUDAPESTET

Várkonyi Attilát, avagy Dj Dominique-ot, az ország talán legismertebb, ráadásul szegedi biofizikus családból származó, a Ságváriban érettségiző lemezlovasát már senkinek sem kell bemutatni. Ugyanez a helyzet az általa elindított Fergeteg Party sorozattal is, azonban az Attila által január 14-re, azaz szombatra az MVM Dome-ba szervezett, grandiózus retro-őrület még teljesen új: jön az MVM Retro Dome, a színpadon Dr. Albannal, az East 17-nel, Lou Begaval és a Culture Beattel!

TELJES POMPÁJÁBAN RAGYOG AZ EZÜST AKÁCIA A FÜVÉSZKERTBEN

A hétvégén is érdemes lesz kilátogatni a Füvészkertbe. Már kidugták fejüket az első hóvirágok és néhány korán virágzó cserje is bontogatja szirmait. A mediterrán üvegházban pedig újra teljes virágpompába borult az ezüst akácia (Acacia dealbata) a nyári napfényt felidéző sárga virágaival.

Helyszín: Szegedi Tudományegyetem Füvészkert, Lövölde u. 42., Szeged.

AMADEUS ÉS III. RICHÁRD A PINCESZÍNHÁZBAN

A Szegedi Pinceszínház a téli időszakban sem alszik: pénteken William Shakespeare: III. Richárd, szombaton pepdig Peter Shaffer: Amadeus című előadását tűzték műsorra, amit az Aradi Kamaraszínházzal közösen adnak elő.

Helyszín: Szegedi Pinceszínház, Dugonics Tér 2., Szeged.

VARÁZSFUVOLA A CINEMA CITYBEN

A Belvárosi Mozi ugyan kényszerszünetre kényszerült, de a Cinema Cityben ezerrel pörögnek a filmek, így terítékre került A fuvola. Így írnak a filmről: a 17 éves Tim Walker Londonból az Alpok ölelésébe költözik, hogy megkezdje tanulmányait egy legendás zeneakadémián. A tanév során bizonyítja rátermettségét és tehetségét, barátokat gyűjt maga köré, de természetesen még néhány ellenséget is sikerül szereznie magának. Azonban minden megváltozik, mikor a fiú rájön, hogy az iskola egy különleges titkot rejt: az intézmény falai egy misztikus átjárónak adnak otthont, melyen keresztül Mozart “A varázsfuvola” című művének kalandokkal teli világába vezet az út.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb