Sport

Férfi kézilabda-vb – Mikler Roland: “brutális, amit a második félidő végén támadásban és védekezésben csináltunk”

A kapus Mikler Roland, az OTP Bank – PICK Szeged játékosa szerint a magyar férfi kézilabda-válogatott nem veszítette el a hitét, ez volt a legfontosabb az Izland ellen 30-28-ra megnyert mérkőzésen, az olimpiai kvalifikációs világbajnokság csoportkörének második fordulójában, szombaton.

“BRUTÁLIS, AMIT A MÁSODIK FÉLIDŐ VÉGÉN TÁMADÁSBAN ÉS VÉDEKEZÉSBEN CSINÁLTUNK”

“Gratulálok a csapatnak, mert brutális, amit a második félidő végén támadásban és védekezésben csináltunk. Olyan falat húztak elém, hogy az izlandiak a középső területekről nem látták a kaput, nem tudtak lőni” – nyilatkozta a Szeged kapusa, aki 25 lövésből kilencet védett. Hozzátette, a szélről érkező ziccereket sikerült megfognia a hajrában, de a kulcs az volt, hogy középen olyan szinten zárták el az északi szigetország legjobbjait, hogy egyszerűen nem látták a kaput.

“ÉREZTEM, HA NEM JÖN AZ EXTRATELJESÍTMÉNY A KAPUBÓL, AKKOR NEM TUDUNK NYERNI”

Az 53. percben Izland még 28-25-re vezetett, ám a magyarok Mikler bravúrjaira alapozva egy 5-0-s sorozattal zárták a meccset. “A vége felé hibátlanul támadtunk, az is nagyon kellett hozzá. Éreztem, hogy ha nem jön az extrateljesítmény a kapuból, akkor nem tudunk nyerni, de szerencsére jött, és olyan támaszt tudtam nyújtani a csapatnak a végén, ami kellett” – vélekedett Mikler.

“NEM VESZÍTETTÜK EL A HITÜNKET”

Elárulta, az ellenfél rendkívül hatékony egy-egyezései és betörései miatt José María Rodríguez Vaquero szövetségi kapitány közölte: ha kell, elmondja százszor is, hogy legyen a lehető legszorosabb a védőfal, mert ez lesz a legfontosabb. Mint mondta, a meccs elején nem is az volt a baj, hogy nem úgy védekeztek, ahogy kellett volna, hanem az, hogy támadásban eladták a labdákat és jöttek a tiszta ziccerek. “Az elejéről nem is akarok beszélni, a vége viszont csoda volt a pályán. Nem veszítettük el a hitünket, szerintem az a legfontosabb, hogy a csapat hisz magába, hisz egymásba, a taktikában és az edzőben. Ehhez jöttek a végén a jó teljesítmények és az extrák” – nyilatkozta.

A magyarok – akiknek a legjobb hét közé jutás a céljuk – csütörtökön 35-27-re nyertek a Koreai Köztársaság ellen, hétfőn 20.30-tól Portugália ellen zárják a csoportkört, a göteborgi középdöntőben pedig az Európa-bajnok Svédországgal, valamint Brazíliával és a Zöld-foki Köztársasággal találkoznak.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: buy mushroom chocolate
'Fel a tetejéhez' gomb