Sport

Burning Heart, szegedi módra: profi kick-box világbajnok lett a szegedi Exatlon-győztes Busa Gabriella

Profi kick-box világbajnoki címet húzott be vasárnap este a korábban kiemelt szegedi rendőrnyomozóként dolgozó, majd 2020. tavaszán az Exatlont megnyerő sándorfalvi Busa Gabriella, aki pontozással, 12 menetben győzte le a lengyel Marta Pyrát.

A szervezők tájékoztatása szerint a korábbi háromszoros amatőr világbajnok szegedi-sándorfalvi versenyző vasárnap este a Madárfészek Akadémián – hivatalos nevén az újpesti Kellner Ferenc Sportközpontban – megrendezett gála full-contact szabályrendszer szerint megvívott fő mérkőzésén, 12 menetes csatában bizonyult jobbnak ellenfelénél, és ezzel övé lett a Rákóczi Renáta visszavonulásával megüresedett világbajnoki öv.

A három évvel ezelőtt visszavonult, majd nemrég visszatért Busa Gabriella decemberben az ökölvívó országos bajnokságon is remekelt, melyen az 54 kilogrammos kategóriában diadalmaskodott.

NYOMOZ(OTT), ÜT-RÚG, ÉS MÉG A SÜTIMŰHELYBEN IS FELTALÁLJA MAGÁT

Az évekig a Szegedi Rendőrkapitányságon gazdaságvédelmi nyomozóként, századosi rendfokozatban dolgozó, korábban háromszor is amatőr világbajnoki címet szerző, majd 2020-ban az Exatlon Hungary-t megnyerő sportoló a konyhában is feltalálja magát, ez utóbbit az egyik Gasztro365 vlogunkban is bizonyította:

Óriási gratula, büszkék vagyunk Rád, Gabi!

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb