Közélet

Azonnali hatállyal lemondott Újszentiván alpolgármestere, Rusin Csaba István (frissítve)

Lemondott Újszentiván alpolgármestere. A szerkesztőségünkhöz eljuttatott, a polgármesternek, azaz Bodó Imrének címzett közleményben az alpolgármester nem indokolta meg a döntését, annyit írt: “alulírott, Rusin Csaba István, Újszentiván Község alpolgármestere a mai napon, január 13-án, azonnali hatállyal lemondok alpolgármesteri megbízatásomról.”

A dokumentumban Rusin Csaba István hozzátette, hogy hálás a hivatal dolgozóinak a segítő közreműködésükért. Azt, hogy miért mondott le az alpolgármester egyelőre nem tudni, de Újszentivánon már egy ideje forrnak az indulatok. Tavaly letartóztatták Putnik Lázárt, a korábbi polgármestert, majd decemberben már petíciót is indítottak, hogy ne rúgják ki az Újszentiváni Tölgyfa Óvoda és Bölcsőde dolgozóit a takarékossági intézkedési terv keretében. Ezekről itt számoltunk be:

FRISSÍTVE: KISS GÁBOR TAMÁS KÉPVISELŐ IS LEMONDOTT

“2023. január 18-án lemondok képviselői mandátumomról” – olvasható egy, az Élhető Újszentivánért nevű Facebook csoportban, Rusin Csaba István által feltöltött dokumentumban. Kiss Gábor Tamás sem indokolta meg a lemondását, annyit írt, hogy köszöni a polgármesternek, a képviselő-testület tagjainak és a hivatal munkatársainak az együttműködést, és további sikeres munkát kívánt.

FRISSÍTVE: PÁROS LÁBBAL ÁLLTAK BELE AZ EX-ALPOLGÁRMESTERBE

“Amit elkezdtem be fogom fejezni, még akkor is, ha ez valakiknek nem tetszik. A közeljövő meglepetései alapjaiban fogják megváltoztatni a település hangulatát” – írta a frissen lemondott újszentiváni alpolgármester, Rusin Csaba még egy héttel ezelőtt az Élhető Újszentivánért nevű Facebook csoportba, majd a polgármesteri választáson másodikként befutó Binszki Olivér, a szegedi DK korábbi frakcióvezetőjének, azaz Binszki Józsefnek a fia egy terebélyes, kérdésekkel teli posztban bírálta. Részletek:

FRISSÍTVE: HÁROM OK MIATT MONDOTT LE

Szerdán délután megszólalt Rusin Csaba. Az Élhető Újszentivánért nevű Facebook csoportban azt írta, hogy: “65 nap, 65 indok, 65 érv után döntöttem úgy, hogy lemondok. Szeretném az elején tisztázni, ehhez a hatalom és pénzéhes megnyilvánulásoknak semmi köze nincs. Így, a rendszeren kívül már nem közszereplőként, annál több, hatékonyabb és – ami nem lényegtelen – konkrétabb tudok lenni. Ami a lemondásomhoz vezetett annak három oka van:

  • Igen, volt nézeteltérés a Polgármester Úrral, ami három dologban nyilvánult meg. Az egyik és legfontosabb dr. Talpai János szerepe a közéletben, a másik, a választás előtti helyzet kezelése, a harmadik pedig a kommunikáció kérdése. Ezek nézetkülönbségek voltak, nem harag kérdései.
  • Az eskü és a közszereplő helyzetből fakadóan nehezen kezelhető dr. Binszki képviselő ámokfutása, csúsztatása, mert feltételeztem, hogy van határa, de tévedtem.
  • 3. Településünknek végre joga van tudni, mi van itt most? Így ezek a kérdések napvilágot fognak látni.”

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: auto swiper
'Fel a tetejéhez' gomb