GasztroSzegedi Arcok

Fogyni, szenvedés és éhezés mentesen? A Prézlis csajok két kézzel tépik le rólad a felesleges kilókat

Na jó, senki nem tép le semmit, viszont, ha szeretnél korrekt áron alacsony kalóriájú, de nagy tápértékű finomságokat enni, nem kell messzire menned Szeged belvárosától, sőt, pont a Széchenyi téren találod meg, amit kerestél. Cikkünkben nem próbálunk Rád sózni “csodaszereket” és az internet bugyraiban fellelhető “fogyitabikat”, csupán megpróbáljuk felhívni a figyelmed pár alapvető dologra, amelyek segítségével szenvedéssel járó fogyókúra helyett életmódot tudsz váltani. Az utóbbi ott kezdődik, hogy innentől kezdve egészségesen táplálkozol, ebben pedig 2023-ban is profi partner lesz a Prézli – Simple Kitchen. 

FOGYÓKÚRÁBA KEZDENÉL? HÜLYESÉGEKET RENDELNÉL A NETRŐL? ELMONDJUK, MIÉRT NE TEDD 

Ha úgy érzed túlsúlyos (tetszés szerint helyettesítsd be az alábbi szavak bármelyikével: duci, pufi, teltkarcsú és társai) vagy, a képlet egyszerű: vigyél be kevesebb kalóriát, mint amennyit elégetsz, közben pedig vigyázz arra, hogy minőségi táplálékot fogyassz, védd az izmaid leépülését megfelelő mennyiségű fehérjével és edzéssel plusz pörgesd az anyagcseréd sok-sok rost fogyasztásával és persze még annál is több folyadékkal. Hogy miért jobb ez, mint a fogyókúrának hívott önsors-rontás, az alábbi 10 pontban magyarázzuk el:

  • 1. ok: Fenyeget a jojó-effektus, többet fogsz visszahízni a végén, mint amennyi leszaladt
  • 2. ok: Károsíthatja az egészséged
  • 3. ok: Az éhség ingerültté tesz
  • 4. ok: A fogyókúra nem szépen formál, elsőként az izmaid tűnnek majd el, velük együtt pedig a formád is 
  • 5. ok: Rövid távú eredményt nyújt
  • 6. ok: Csúnya lesz a bőröd
  • 7. ok: Kudarcélményt okoz
  • 8. ok: A vitaminhiány kiül az arcodra
  • 9. ok: Monoton és unalmas
  • 10. ok: Túl szigorú, nem lehet betartani

A legjobb, ha azzal kezded a dolgot, hogy kiszámolod, mennyi kalóriára van szükséged egy nap, aztán elkezdesz figyelni a táplálkozásodra plusz mozogni kezdesz, úgy, ahogy neked jól esik. Hidd el, nem az olimpiai forma a cél (elsőre). Alapanyagcsere-kalkulátorokat (BMR) bárhol találsz, például ITT és ITT, a  magas fehérjetartalmú, hasznos szénhidrátokkal és sok-sok élelmi rosttal megspékelt táplálkozásban pedig a Prézlisek segítenek. 

SOK FEHÉRJE, KEVÉS SZÉNHIDRÁT? TÉNYLEG ENNYI AZ EGÉSZ? 

Ennél persze kicsit bonyolultabb a képlet. Egyáltalán nem mindegy, hogy a diéta alatt mennyi szénhidrátot, fehérjét és zsírt fogyasztasz, nemcsak a kalóriaszámolásra kell figyelni, hanem a makrotápanyagok megfelelő bevitelére is. Ehhez egy részletesebb szakmai útmutatást ITT találsz, mi pedig saját gasztroélményeink alapján ajánlunk néhány Prézli-fogást, amelyek jól fognak jönni diéta közben. Furán hangzik, de most azt javasoljuk, hogy az étterem nevével ellentétesen ne a “prézlis” fogásaikat válaszd…

…hanem inkább ezeket: 

Roston sült csirkemell (15 dkg), 1500 Ft 

180 kalória, 33.8 g fehérje, 3.9 g zsír, 0 g szénhidrát 

Rendelés a FoodPandáról IDE kattintva. 

Jázminrizs (20 dkg), 950 Ft 

640 kalória, 12 g fehérje, 0.4 g zsír, 144 g szénhidrát 

Rendelés a FoodPandáról IDE kattintva. 

Zöldsaláta (20 dkg), 950 Ft 

30 kalória, 2.8 g fehérje, 0.4 g zsír, 3.2 g szénhidrát 

Rendelés a FoodPandáról IDE kattintva. 

+ egy kis bűnözés: 

Chiamagos-Kókusztejes Tejberizs (20 dkg), 1200 Ft 

238 kalória, 9 g fehérje, 9 g zsír, 30 g szénhidrát 

Rendelés a FoodPandáról IDE kattintva. 

Hogy mennyire guszták a Prézli-kaják, tökéletesen mutatja Sóti Gellért kollégánk galériája, melyet még az előtt lőtt, hogy nekiálltunk volna az év eleji diéta jegyében a Prézlit: 

A Prézlit a Széchenyi tér 5-ben találod, hétköznapokon 10.00-17.00, szombaton 11.00-16.00 között várnak, a Foodpandán IDE kattintva tudsz tőlük rendelni. 

Fotók: Sóti Gellért

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb