Közélet

Októberben megindulhat a vasúti személyforgalom Szeged és Szabadka között

Várhatóan októberben megindulhat a vasúti személyforgalom Magyarország és Szerbia között, ami mintegy 60-80 ezer utazót érintene a térségben – nyilatkozta a Pannon RTV-nek Mondi Miklós, a MÁV Zrt. szegedi pályavasúti területi igazgatója.

30 év után, 2022. augusztus 1-jén újraindult a teherforgalom a Szeged-Szabadka vasútvonalon. A konténerekkel teli szerelvények azóta is rendszeresen közlekednek Szerbia és Magyarország között az éjszakai és hajnali órákban, illetve hétvégén napközben is.

A MUNKÁLATOK BEFEJEZTÉVEL MEGINDULHAT A SZEMÉLYFORGALOM SZEGED ÉS SZABADKA KÖZÖTT

A teherforgalom beindulását követően sem álltak le a munkálatok a vonalon, a 13 kilométer hosszú pályaszakaszon lévő technikai fejlesztések és a röszkei vasútállomás felújítása még javában zajlik. Mondi Miklós, a MÁV Zrt. szegedi pályavasúti területi igazgatója elmondta, a munkálatok várhatóan 2023 októberében fejeződnek be, ezzel egyidőben pedig megindulhat a személyforgalom Szeged és Szabadka között, ami mintegy 60-80 ezer utazót érintene ebben a térségben – tette hozzá.

Az, hogy pontosan milyen menetidővel számolhatunk ezen a szakaszon, egyelőre nyitott kérdés, ez ugyanis a vámellenőrzés menetétől is függ majd. Arról, hogy az utazók számára a vámellenőrzés hogyan nézne ki, és pontosan mikor indulna meg a két ország közötti személyforgalom, még folynak a tárgyalások a szerb és magyar illetékesek között.

Forrás: pannonrtv.com

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb