Közélet

Napi pozitív: mégsem küld el több száz dolgozót a Magyar Posta

Mégsem lesz csoportos létszámleépítés a Magyar Postánál, egyelőre nem küldenek el 300 dolgozót. Ez abból a válaszból derül ki, ami Fónagy János államtitkár adott Oláh Lajos DK-s parlamenti képviselő válaszára. A Magyar Posta egyébként tavaly októberben jelentette be, hogy 210 településen összesen 366 postahivatalt zárnak be átmenetileg, és ezzel együtt elküldenek 300 dolgozót.

Fónagy János azt írta: a Magyar Posta november elején kinevezett menedzsmentje felülvizsgálta a csoportos létszámleépítés szükségességét, és arra jutottak, hogy nem hajtják végre a korábban bejelentett formában. Tehát nem kizárt, hogy később még lehetnek elbocsátások. Legalábbis ez olvasható ki abból, hogy Fónagy közlése szerint: „a cég vezetői ismét fellülvizsgálják az irányítási-szolgáltatási szervezetek tekintetében a hatékonyságjavítási lehetőségeket és később döntenek a szükséges intézkedésekről.”

A MAGYAR POSTA A LEGNAGYOBB HAZAI FOGLALKOZTATÓ

24.hu cikke szerint Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter novemberben Balczó András olimpiai bajnok öttusázó fiát, Balczó Barnabást jelölte ki a Magyar Posta Zrt. új elnök-vezérigazgatójának. Balczó korábban dolgozott a Miniszterelnökségen, 2016 óta a cég felügyelőbizottsági elnöke. A Magyar Posta egyébként a legnagyobb hazai foglalkoztató, összesen 26 688 munkavállalóval.

Januárban több településen is újranyitottak a bezárásra ítélt posták, sok helyen a helyi önkormányzat fizetett azért, hogy újra legyen postafiók a településen:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb