Sport

Kis Máté IBO nemzetközi címmeccset vív, Magyar Kinga egy mexikói klasszis ellen küzd – óriási csata lesz Szeged mellett februárban!

Kő kövön nem marad februárban, a hónap második felében ugyanis Szeged mellett, az Algyői Sportcsarnokban tartják a New School Promotion soron következő profiboksz gáláját, amelyen két szegedi közönségkedvenc,

  • Magyar Kinga,
  • és Kis Máté is kesztyűt húz,

sőt, az utóbbi egyenesen egy IBO nemzetközi címmeccsel tér vissza.

  • New School Promotion Profi Boxgála
  • Dátum: 2023. 02. 24., start: 19:00
  • Helyszín: Algyői Sportcsarnok, Algyő, Sport utca 5.
  • Jegyek elővételben: KATTINTS IDE!

A gálára hangolva hamarosan mindkét szegedi sportoló felkészüléséről videós interjúval jövünk, elsőként pedig érkezzen egy dupla villáminterjú, elsőként Simon Zsolttal, Magyar Kinga edzőjével, másodjára pedig Kis Máté Szeged sportolója díjas ökölvívóval.

MAGYAR KINGA: MEXIKÓI ELLENFÉL, KEMÉNY BUNYÓ, TÖRÖLKÖZŐ-REPTETÉS MENTESEN

Egy éve még pénztárosként dolgozott a Rókusi körúti Tesco-ban, mára a három legnagyobb nemzetközi ökölvívó-szervezet (WBO, WBC, IBF) top 10 – ben rangsorolt ökölvívója a szegedi Magyar Kinga. A jelenleg a World Boxing Council (Bokszvilágtanács) 55 európai és afrikai országot átölelő frankofón váltósúlyú bajnoki címét birtokló lány jövőre akár az összes világszervezet egyesített bajnoki övéért is mehet, a tervekről a Szegedi Sikersztorik sorozatunkban novemberben Kinga edzőjét, a szintén szegedi Simon Zsoltot faggattuk.

A fenti célok eléréséhez azonban még fontos, hogy első számú kihívói pozícióba kerüljön a WBC frankofón bajnoka, az ehhez vezető út egyik fontos lépcsőfoka pedig az lehet, ha februárban legyőzi azt a mexikói lányt, aki jelenleg a független világranglista 12. helyén tanyázik. Zsolti szerint az összes listán előkelő helyen szereplő, korábban világbajnoki címet is birtokló ökölvívó kemény, hajtós bunyós hírében áll, itt biztos nem lesz olyan, hogy a sarka törölközőt dob a ringbe, a végsőkig fog menni előre.

Mint a szegedi tréner elmondta, nagy vágya, hogy idő előtt befejezzék a mérkőzést, a negyedik-ötödik menetben lenne a legszebb, de ha végigmegy a nyolc menetre kiírt küzdelem és Kinga pontozással nyer, az is tökéletes.

Kinga és edzője, Simon Zsolt Szegeden készül a háborúra.

A szegedi ökölvívólány egyébként kereken egy éve nem küzdött élesben, edzője szerint kirobbanó formában várja a mexikói ellenfelét, az erősítési fázis végén és a technikai elején tart.

KIS MÁTÉ: 26 HÓNAP UTÁN ITT A NAGY VISSZATÉRÉS, EGY “VEREKEDŐS” ÖRMÉNY ELLEN

26 hónappal ezelőtt lépett a szorítóba az ex-WBO interkontinentális bajnok szegedi rendőr-apuka, akkor bődületes háborút vívott egymással az IBO nagyközépsúlyú övéért a Szeged Sportolója díjas Kis Máté és az előző 5 meccsét zsinórban megnyerő Szili István a budapesti Vasas Sportcsarnokban. Bár Máté végig zseniális volt, Szili a hetedik menetben kiütéssel győzött, így aztán sajnos nála landolt a cím is.

A nagy visszatérés február 24-én, hazai pályán jön majd el, egy 10 menetes mérkőzés formájában, az örmény Yepremyan ellen.

Mátét Tatán csíptük el, ahol többek között a magyar ökölvívó válogatott tagjaival, nomeg francia, norvég és lengyel edzőpartnerekkel készül az összecsapásra. Mint mondta, Yepremyan egy rendkívül szívós, teli talpon mozgó, “verekedős” stílusú bokszoló, a küzdelem pedig már csak azért is parázsnak ígérkezik, mert ellenfele

  • 13-2 mérleggel rendelkezik,
  • és még soha nem ütötték le.

“Tudom milyen padlón lenni, szó szerint. Soha többé nem akarok oda kerülni, mindent beleadok a győzelemért” – magyarázta Máté, akinek a felkészülés miatt otthon (mármint, itthon, Szegeden) kellett hagynia a családját.

A Sport TV által élőben közvetített gálán Kinga és Máté mellett szorítóba lép majd az olimpikon Gálos Roland és a bő másfél év szünet után visszatérő Egedi Renátó is, a jegyeket – a sportcsarnok korlátozott befogadóképessége miatt – limitált mennyiségben IDE kattintva találod. Hamarosan érkezünk a további részletekkel és a két szegedi edzésein készült Szeged365 warm up videókkal!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb