Smart Szeged

Szeged365 Kisokos: így változik mától a Tram-Train és a Volánbusz menetrendje

2023. február 4-től munkanapokon 20 percenként járnak a vasútvillamosok Szeged és Hódmezővásárhely között – jelentette be januárban a MÁV, amelyhez később a Volánbusz hozzátette, hogy a kedvezőbb csatlakozások érdekében a TramTrainhez igazítják egyes járataik menetrendjét. A dátum eljött, a soron következő Szeged365 Kisokosban pedig mutatjuk, hogyan változnak a menetrendek mától.

KEVESEBBET KELL VÁRNI A REGGELI ÉS DÉLUTÁNI CSÚCSBAN

Február elejétől módosítja egyes vasútvonalak menetrendjét a MÁV-START, akik közleményükben azt írták, hogy a Szeged és Hódmezővásárhely közötti vasúvillamossal utazókat érinti a legjelentősebb előrelépés azáltal, hogy a TramTrain-járatok kis mértékben módosított menetrend szerint, illetve munkanapokon a reggeli és délutáni csúcsidőszakban már egységesen 20 percenként közlekednek.

  • Szegedről Hódmezővásárhelyre munkanapokon 5:20-tól 8:20-ig és 13:20-tól 17:20-ig, Hódmezővásárhelyről Szegedre pedig 5:50-től 8:27-ig és 13:30-tól 17:27-ig járnak 20 percenként a vasútvillamosok.
  • 8:35-kor és 17:25-kor Szeged vasútállomás és Szeged-Rókus között is közlekedik TramTrain betétjárat.
  • A másik irányban Szeged-Rókusról 5:50-kor és 13:45-kor fog indulni új járat Szeged vasútállomásra.
  • A sűrítés miatt a Szeged és Békéscsaba közötti személyvonatok menetrendjét nem kellett megváltoztatni, azok továbbra is a már megszokott időben indulnak.

A VOLÁNBUSZ IS BELENYÚLT A MENETRENDBE

A kedvezőbb csatlakozások érdekében a Volánbusz is a TramTrainhez igazítja egyes járatai menetrendjét Hódmezővásárhely térségében. A részleteket a társaság honlapján és az alábbi cikkünkben találod:

A MÁV szerint a 2021. novemberében elindított Tram-Train kiemelkedő, csaknem 97 százalékos a pontossági mutatóval közlekedik, az utasforgalmi próbaüzemének kezdete óta már közel egymillió utazáshoz vették igénybe. “Egy újabb bővítés, menetrendi fejlesztés pedig még inkább kedvez a térségben élőknek, és várhatóan növekedni fog a vasútvillamos népszerűsége” – írták a témában született közleményükben.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb