KözéletVideo365

A háború kezdete óta először találkozik Orbán és Zelenszkij, a magyar miniszterelnök nem tapsolt az érkezésekor Brüsszelben

Tapssal köszöntötték az Európai Unió vezetői a Brüsszelbe látogató Volodimir Zelenszkijt. Amikor a közös képhez összeálltak, Zelenszkij érkezett meg utoljára Charles Michel, az Európai Tanács elnöke kíséretében. Az erről készült videón látszik, hogy Orbán Viktor szinte egyedüliként nem tapsol, és nagyon úgy tűnik, hogy igyekezett kerülni az ukrán elnök tekintetét is. Orbán Viktor egyébként még nem találkozott Volodimir Zelenszkij elnökkel a háború kitörése óta – írja a HVG.

A brüsszeli látogatás több szempontból is érdekes. Egyrészt most találkozik az ukrán elnök a háború kezdete óta először Orbán Viktor miniszterelnökkel. Ez nem konfliktusmentes találkozó, korábban, amikor Zelenszkij még csak online tartotta a kapcsolatot a világgal, kiszivárgott, hogy keményen odaszólt Orbánnak egy ugyanilyen tanácsülésen – írja ugyanakkor a 24.hu.

NINCS TAPS

Az EU-csúcson ma az Európai Unió tagállamainak vezetői tapssal köszöntötték Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, aki az Európai Tanács elnökével, Charles Michellel érkezett a készülő csoportképhez. Az Euronews videójának tanúsága szerint egyedül Orbán Viktor nem tapsolta meg az ukrán államfőt:

A sors iróniája, hogy Zelenszkijt éppen Orbán Viktor elé állították be a csoportképhez, aki többször is a saját cipőjére néz, és ez főleg amiatt feltűnő, mert az összes többi európai kormány- és államfő egyenesen az ukrán elnökre tekint érkezésekor.

A TWITTEREN POSZTOLT A MINISZTERELNÖK ZELENSZKIJ LÁTOGATÁSÁRÓL

Volodimir Zelenszkij brüsszeli látogatásáról posztolt Orbán Viktor miniszterelnök. Magyarország továbbra is nyújt humanitárius és pénzügyi támogatást Ukrajnának – írta a Twitteren. A kormányfő hangsúlyozta, azonnali tűzszünetre van szükség a további emberveszteségek megakadályozása érdekében. „Magyarország a béke oldalán áll” – közölte. Az Európai Parlamentben elmondott beszédében egyébként az ukrán elnök köszönetet mondott a támogatásért és jelezte, csak úgy tudja megvédeni az európai értékeket Ukrajna, ha győzelmet arat.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb