Közélet

Már 32 túlélőt találtak a három szegedivel együtt küzdő magyar mentőcsapatok Törökországban

Újabb két magyar mentőcsapat érkezett meg Törökországba, így számuk már hétre nőtt – jelentette be szerda délután Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közlése szerint már 16 túlélőt, valamint 12 holttestet emelt ki a három szegedit is soraiban tudó Hunor mentőszervezet csapata a romok alól.

  • Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közlése szerint már 16 túlélőt, valamint 12 holttestet emelt ki a Hunor mentőszervezet csapata a romok alól.
  • A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat azt közölte: eddig 6 élő embert találtak meg a romok alatt.
  • A Baptista Szeretetszolgálat arról tájékoztatott, 10 túlélőt találtak mostanáig, kettőt maguktól, kettőt egy török mentőcsapattal közösen szabadítottak ki, két személynek a kimentése pedig jelenleg is zajlik.
  • A Magyar Református Szeretetszolgálat tűzoltókból, katasztrófavédelmi szakemberekből álló Kutató-Mentő csapata kedd éjszaka megérkezett Törökországba, szerdán pedig megkezdték mentési szolgálatukat a szír határhoz közeli Mardin városában, mely város szinte teljes egészében összeomlott a földrengésben.
  • A Budapesti Mentőszervezet mentőcsapata beérkezett a fogadó-regisztráló állomásra Törökországban, majd a szükséges formalitások után tovább indult Kahramanmaras felé.
  • Az Életjel mentőcsoport kedd éjjel érkezett meg Törökországba, de egyelőre nem közöltek adatot az általuk talált túlélők számáról, mint az összesítést közlő 24 írta, ugyanez igaz a Terrorelhárítási Központra is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb