Mindenmás

Megadta magát az egyik új környezetbarát, CNG-üzemű autóbusz Kiskundorozsmán (frissítve)

Csak hétfőn álltak forgalomba Szegeden az új környezetbarát, CNG-üzemű autóbuszok, László Olvasónk szerkesztőségünknek küldött üzenete alapján vasárnap reggel az egyik meg is adta magát. Mint Olvasónk fotóján (borítóképünkön) látszódik, Kiskundorozsmán, a 36-os járatról éppen leszállították az utasokat.

Mint korábban megírtuk, tíz új, környezetbarát autóbuszt helyezett forgalomba a Volánbusz Zrt. Szegeden. A csaknem egymilliárd forintos beruházás keretében alacsonypadlós, kerekesszék és babakocsi rögzítésre alkalmas járművek érkeztek Szegedre, amelyeknek vizuális és hangbemondásos utastájékoztató rendszere van. A gázbuszok kibocsátási értékei bizonyos káros anyagokból alacsonyabbak, mint a dízelbuszoké, így kevésbé terhelik a környezetet.

A 2018-ban indult járműkorszerűsítési program keretében a Volánbusz Zrt. mintegy 5900 járműből álló flottájából mintegy 2000 autóbuszt tudtak lecserélni. A társaság számára fontos, hogy a járműparkot olyan alternatív meghajtású autóbuszokkal tudják megújítani, amelyek a “tiszta” járműkategóriába tartoznak, mint például a 164 darab CNG-üzemű autóbusz, amelyből tíz érkezett most Szegedre.

Arról, hogy mitől adta meg magát vasárnap reggel az egyik új jármű Kiskundorozsmán, megkérdeztük a Volánbusz Zrt-t, amint válaszolnak, cikkünket frissítjük.

FRISSÍTVE (02. 15. 11:50): AJTÓHIBA OKOZTA A FENNAKADÁST

A Volánbusz Zrt. tájékoztatása alapján az autóbusz vasárnap Kiskundorozsma, Vásártér megállóhelynél ajtóhibát jelzett (az ajtó nem csukódott rendesen), a jármű a hibaelhárítást követően némi késéssel folytatta a járatát, illetve a fordát.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb