Szegedi Arcok

Klímával fűtöttél télen? A Szabó Klímatechnika szerint csúnya ráfázás lehet a vége, ha nem takaríttatod ki időben

Durván elszabadultak a gázárak, ezért aztán rengeteg szegedi választotta a klímával történő fűtést, ha úgy vesszük, a hamarosan lezáruló tél volt az első olyan szezon, ahol az említett megoldás dominált. Mivel a fűtési szezon elején pont Szeged egyik legrégebbi, legismertebb klímatechnikai vállalkozásának fejét, Szabó Gábort kérdeztük, adta magát, hogy a tavasz közeledtével szintén a Szabó Klímatechnika fejét csípjük el egy második menetre. A téma a karbantartás, amelynek elmaradása esetén – pláne, ha valaki egész télen klímával fűtött – könnyen eszelős szívatás lehet a dologból.

A klímával történő fűtésnek nagy karbantartási igénye van, ezt pedig gyakran elfelejtik a felhasználók. Mint Gábor elmondta, nem jó ötlet megspórolni a dolgot, ellenkező esetben

  • masszív áramfogyasztás,
  • alacsony teljesítmény
  • és zajos készülék lesz a büntetésünk.

Ami szintén nem elhanyagolható, hogy szinte biztosra vehető, hogy romlani fog a lakás levegőjének minősége.

HOAX-OSZLATÁS, SZEGEDI MÓDRA: LEGIONELLA-BAKTÉRIUMTÓL NEM KELL TARTANOD, BÜDÖS, ÁPORODOTT LEVEGŐTŐL ÉS ANYAGI LEÉGÉSTŐL VISZONT ANNÁL INKÁBB

Mint az 50 éve működő, háromgenerációs családi vállalkozás feje elmondta, a rettegett Legionella baktériumtól a fűtési üzemmód idején nem kell félni. Ennek oka, hogy a beltéri egység extrém magas hőmérséklete egyet jelent a baktériumok pusztulásával. Ezektől tehát nem kell félni, de a penészesedés, a bűz és a műszaki gondok sorban jelentkezhetnek, ha nincs megfelelő karbantartás.

FELEJTSD EL AZ OTTHONI SUFNI-TUNINGOT

“Nem éri meg a klímatisztításon spórolni” – jelentette ki Szabó Gábor, aki szerint a “csináld magad” megoldások maximum arra jók, hogy pénzt verjünk el rájuk. A ki nem tisztított, elhanyagolt klíma előbb-utóbb meg fog hibásodni, a javítási költségek pedig a karbantartási díjak többszörösét fogják kitenni.

2-3 NAP ALATT KISZÁLLNAK, DE HA ÚJ KLÍMA KELL, AKKOR IS VILLÁMGYORSAK

Arra a kérdésünkre, hogy mennyi idő alatt oldják meg a klímatisztítást, Gábor 2-3 napot mondott, bár ez csakis április közepéig érvényes, ott aztán elindul a klímatechnikai őrültek háza, éppen ezért beszélgetőpartnerünk arra bíztatta a Szeged365 olvasóit, hogy ejtsék meg a műveletet mielőbb.

A Szabó Klímatechnika csapata egyébként akkor is villámgyors, ha új klímáról van szó,

a Kecskéstelepen működő üzlet full extrásra pakolt vásárlótere mögött egy óriási raktár fogadott bennünket, mint Gábor mondta, óriási előnyük, hogy náluk az összes 2.6 és 5.3 KW teljesítményű Toshiba, Midea és Gree klímakészülék készleten van, éppen ezért nem kell heteket várnia a leendő vásárlóiknak a rendelés és a beépítés között, sőt, a deal másnapján általában már fel is mérik a helyet, maximum egy hét alatt pedig már a falon szokott lenni a profin működő készülék. 

SZABÓ HŰTŐ – ÉS KLÍMATECHNIKA

Bemutatóterem: 6729 Szeged, Szabadkai út 75.

Központi szám: +3662 256 530

Kereskedelem: +3630 912 9050

Szerviz: +3630 983 6793

Online elérhetőség ITT és ITT.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb