Mindenmás

Napi pakk: 10 fokot és sok napsütést kapunk Szegedre, pótlóbuszok járnak a 4-es villamos egyes szakaszán

A párás, ködös reggel után sok-sok napsütés ígérkezik ma Szegedre. Fázni sem fogunk, 10 fok körül alakul majd a hőmérséklet. Időben szólunk: forgalmi változás lesz a 4-es villamos vonalán, Kecskés végállomás és Anna-kút között egész nap pótlóvillamos közlekedik. Tedd fel főni a kávét, mert meghoztuk mellé a napi pakkot, minden fontos reggeli infóval!

NÉVNAPOSOK ÉS ZOLTÁN ERIKA SZÜLETÉSNAP

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Kolos, Georgina, Alfréd, Gina, György, Györgyi, Jordán és Szigfrid nevű Szeged365 olvasónak! Hoztunk pár születésnapost is mára, ugyanis:

  • 114 éve született Simon Böske, az első magyar szépségkirálynő, akit 1929-ben Miss Európává is választottak,
  • 61 éve Zoltán Erika énekesnő,
  • 59 éve Chris (Crosby) Farley amerikai színész (Csúcsfejek, Tommy Boy, Beverly Hills-i nindzsa).

SEMMI ESŐ, CSAK VERŐFÉNYES NAPSÜTÉS JUT SZEGEDRE

Szerdán párásan, ködösen indulhat a reggel, ami néhol csak nehezen oszlik majd fel. Napközben viszont túlnyomóan napos időre számíthatunk Szegeden. Számottevő csapadék ezen a napon sem várható, legfeljebb reggel fordulhat elő kisebb ködszitálás. Gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás. Hajnalban -3, napközben 10 fokra készülhetünk a városunkban.

FORGALMI VÁLTOZÁS A 4-ES VILLAMOS VONALÁN

2023.02.15-én, azaz szerdán forgalmi változás lesz a 4-es villamos vonalán – közölte a Szegedi Közlekedési Kft. a hivatalos honlapján. Mint kiemelték, az áramszolgáltató hibaelhárítási munkálatokat végez majd a középfeszültségű hálózaton, ezért villamospótló autóbuszok fognak járni Anna-kút és Kecskés végállomás között, a 4-es villamos vonalán.

MÁTÓL OLCSÓBB A GÁZOLAJ

Szerdán a várakozásokkal ellentétben a gázolaj nagykereskedelmi ára csökken, bruttó 3 forinttal literenként – írja a holtankoljak.hu. A szakportál szerint a benzin ára változatlan marad.

ÜLÉSEZIK A BIZOTTSÁG, A SZEGEDI SZÜLŐK IS MENNEK

Szeptembertől néggyel kevesebb óvoda fog működni Szegeden – jelentette be Binszki József alpolgármester januárban. A bezárásról a pénteki közgyűlésen döntenek, az alpolgármester által jegyzett előterjesztés pedig már fel is került Szeged hivatalos honlapjára. Az üggyel kapcsolatban viszont kedden olvasónk, az egyik óvodás édesapja, Zsolt keresett fel bennünket. Mint írta, a Bem utcai és a Honfoglalás utcai intézmények tekintetében számos ponton tartalmaz csúsztatásokat az előterjesztés, és a szülők egy része azt tervezi, hogy részt vesz a mai Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági Bizottság nyílt ülésén.

ÓVATOSAN: FEKVŐRENDŐR KERÜLT AZ ÁRVÍZI EMLÉKMŰHÖZ

Fekvőrendőr lassítja a forgalmat az Árvízi Emlékműnél lévő éles, 30-as kanyarnál, Szegeden. A forgalomlassító kihelyezése azért is volt indokolt azon a részen, mert az elmúlt időszakban több baleset is történt az érintett útszakaszon, tavaly októberben és augusztusban is csapódott autó az emlékmű oszlopainak a helyszínen.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb