Sport

A legjobb eredményekre lesz szükség: a párizsi paralimpia lehet a következő mérföldkő Mocsári Bence pályafutásában

Mocsári Bence, az SZTE Gazdaságtudományi Kar kereskedelem és marketing szakos hallgatója több díjat is elnyert a 2022-es évben. Világbajnok lett duatlonban, elnyerte az SZTE „Jó tanuló, jó sportoló” díjat, illetve megválasztották az Év Egyetemi Parasportolójának is. Mint kiderült, nem kis célokat tűzött ki maga elé, szeretne ugyanis kijutni a 2024-es párizsi paralimpiára.

Az egyetem készített interjút Mocsári Bencével. Mint a honlapjukon írják, idén indul a kvalifikációs időszak, ezért a legjobb eredményekre lesz szükség. Mocsári Bence nehéz időszakon van túl, 2022-ben több sérülés is akadályozta a felkészülését, de azért így is világbajnoki címet szerezett a marosvásárhelyi duatlonon.

JOBBAN KONCENTRÁLT AZ EGYETEMRE

“A sérülések miatt jobban koncentráltam az egyetemre, rengeteget tanultam. A legtöbb vizsgám ötös lett, így egyfajta új énemet fedeztem fel, hogy képes vagyok erre is. Olyan átlagot értem el, ami korábban még nem jött össze. Az előző féléveknek köszönhető az is, hogy elnyertem az SZTE Jó tanuló, jó sportoló díjat, amihez a sportolói eredmények is kellettek. Ezt valószínűleg legközelebb is megpályázom, mert most igazán jó lett az átlagom, ami büszkeséggel tölt el” – mondta el Mocsári Bence.

A LEGNAGYOBB ELISMERÉS A PÁRIZSI PARALIMIPÁS INDULÁS LENNE

A sikeres tanulmányi eredmények mellett más díjakat is elnyert az SZTE hallgatója. Mocsári Bence lett az Év Egyetemi Parasportolója, illetve az Év Paratriatlon Sportolójának is megválasztották. A sportoló elmondta, jó érzéssel tölti el, hogy elnyerte ezeket a díjakat, mert így olyan nagy nevekhez ért fel, mint például Milák Kristóf. Az Év Paratriatlon Sportolója díjat pedig már egyhuzamban harmadjára nyerte el, ami jól mutatja a folytonosságot a sportkarrierjében. Hozzátette, hogy örül a díjaknak, de nem feltétlenül ezek miatt csinálja a sportot. Jelenleg a legnagyobb elismerésként a párizsi paralimpiás indulásra tekintene.

HOSSZÚ LESZ 2023

“Hosszú lesz a 2023-as év. Májusig nem fogunk versenyekre menni, csak edzések lesznek, illetve edzőtáborokba fogok járni. Spanyolországban indul az edzőtáboros időszak, próbáljuk minél jobban megalapozni a felkészülést, mert utána májustól folyamatosan versenyek lesznek, ahol szeretném a legjobbat kihozni magamból. Májustól kezdve minden verseny beleszámít az olimpiai kvalifikációba, ami alapján rangsorolnak minket. Elég összetett a kvalifikációs pontszámítás, szóval jól kell teljesítenem, hogy elérjek a csúcsra” – tette hozzá.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb