Közélet

Ügyészség: április 12-ig letartóztatásban marad Szabó Bálint

Ötödik hónapját kezdi meg letartóztatásban a tavaly nyári gazdatüntetés szervezője, Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselőt ugyanis november 11-én vették őrizetbe a hatóságok. A Központi Nyomozó Főügyészség nem a demonstrációt kifogásolta, hanem közúti veszélyeztetés és hivatalos személy elleni erőszak elkövetésének gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A szegedi politikus Orbán Viktor miniszterelnököt igyekezett követni és megközelíteni, meglehetősen agresszív módon – írta a Blikk, akik a nyomozó főügyészségre hivatkozva arról cikkeztek, hogy

a bíróság a gyanúsított letartóztatását 2023. április 12. napjáig meghosszabbította.

GYALOGOSAN PRÓBÁLTA MEGÁLLÍTANI A MINISZTERELNÖKI KONVOJT

A TEK jelentése alapján a szegedi politikus 2022. szeptember 5-én megvárta, amíg a kormányfő távozott a karmelita kolostorból, majd gyalogosan a konvoj elé állva megkísérelte azt megállítani, közben egy társa pedig az ő jelzésére autóval igyekezett útját állni a kormányfőt kísérő konvojnak. Mindezt a személyvédelmi egység megakadályozta.

A lap által idézett jelentés szerint szeptember 7-én kilométereken át követte a védett vezetőért induló konvojt, többször a buszsávban haladt, s közben telefonjával élőben közvetítette az akciót. Szeptember 19-én szintén próbálta követni a biztonsági autókat, de ebben megakadályozták.

ÁPRILIS 12-IG RÁCSOK MÖGÖTT MARAD

„A hivatalos személy elleni erőszak bűntette és közúti veszélyeztetés bűntette miatt a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészségen folyamatban lévő eljárásban – az ügyészség indítványára – a bíróság a gyanúsított letartóztatását 2023. április 12. napjáig meghosszabbította” – válaszolta a Blikknek a nyomozó főügyészség, akik azt is hozzátették, hogy más adat az ügyről nem közölhető.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb