Mindenmás

Búcsút inthetünk a télnek, itt a tavasz: fokozatos felmelegedés veszi kezdetét, pénteken napos, csapadékmentes időnk lesz Szegeden

Napról-napra erősödik majd a nappali felmelegedés, így 20 fokot hoz a zsákjában Sándor, József, Benedek. Az OMSZ előrejelzése alapján a hét további részében fokozatos melegedésre számíthatunk, a jövő hét elején pedig napról-napra több helyen érheti el a csúcshőmérséklet a 20 fokot, az éjszakák azonban a héten még fagyosak lesznek.

A nyugat-európai ciklon előoldalán a következő napokban egyre melegebb és száraz levegő érkezik hazánk fölé, így pénteken napos, fátyolfelhős, csapadékmentes idő várható Szegeden. Péntekre virradóan és szombat hajnalban azonban szinte országszerte fagy várható.

Hétfőn érkezik egy gyenge hidegfront elszórtan kisebb csapadékkal, de a hőmérsékletre érdemi hatással ez a front nem lesz, sőt. Keddtől ugyanis további fokozatos, lassú melegedés valószínű, és keddtől kezdődően ismét napos, csapadékmentes idő lesz jellemző. Sándor, József és Benedek tehát ezúttal tényleg zsákban hozzák a meleget.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb