Közélet

Botka Lászlónál, majd Rovó Lászlónál járt az Egyesült Államok nagykövete

Szegedre érkezett David Pressman, az Egyesült Államok nagykövete, aki többek között a Deák Ferenc Gimnáziumban, a Szegedi Tudományegyetemen és a szegedi városházán is tiszteletét tette. Botka László arról számolt be, hogy Szeged zöld és gazdasági fejlesztéseiről beszélgettek a diplomatával, aki a polgármester után Rovó László rektorhoz ment, a programja pedig a Szegedi Kortárs Balett igazgatójánál, Pataki Andrásnál fog befejeződni.

Sűrű napot tudhat maga mögött David Pressman, aki ma – időrendi sorrendben – járt

  • a Deák Ferenc Gimnáziumban,
  • a Motiváció Műhelynél,
  • Botka Lászlónál,
  • a Szegedi Tudományegyetemen, ahol Rovó László rektor mellett diákokkal is beszélgetett,
  • majd útja a Szegedi Zsinagógába vezetett,
  • de hamarosan a Szegedi Kortárs Baletthez is ellátogat majd.

“Ma fogadtam a városházán David Pressmant, az Egyesült Államok magyarországi nagykövetét, akivel számos fontos témáról beszélgettünk. Szó esett Szeged zöld és gazdasági fejlesztéseiről, valamint arról, hogyan tudjuk tovább erősíteni a gazdasági, kulturális és oktatási együttműködésünket. Szóba került az is a megbeszélésen, hogy az önkormányzatokat sújtó kormányzati döntések hogyan befolyásolják a városunk jelenét és jövőjét, valamint arról is beszéltünk, hogy több amerikai cég is működik Szegeden, ami jelentős gazdasági lehetőségeket kínál a városunknak”

– írta Facebook oldalán Botka László, az ugyanoda feltöltött fotókon rajtuk kívül Nagy Sándor városfejlesztési polgármester és Ruff Bálint is feltűnt. Az utóbbi karakter megjelenése egyébként egészen ritka dolognak számít, a “láthatatlan kéz” néven ismert, borsos összegekért politikai tanácsadóként dolgozó szakember – hűen becenevéhez – csak nagyon ritkán szokott látszani a polgármesterhez kötődő képeken.

“Nem feledkeztünk meg arról sem, hogy az ohiói Toledo 1990 óta Szeged amerikai testvérvárosa, és minden évben számos közös programot szervezünk Toledo magyar közösségével”

– fejtette ki Botka László, majd a poszt végén arról értekezett, hogy tovább építik és erősítik Szeged és az Egyesült Államok partneri, baráti kapcsolatát, nomeg arról, hogy együtt állnak ki a szabadság és a szolidaritás értékei mellett.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb