Közélet

“Még élek!” – elhagyta a kórházat Ferenc Pápa, akiért egy hétig megszakítás nélkül fognak imádkozni Szegeden

Háromnapos kórházi kezelése után hazaengedték a kórházból Ferenc pápát. A katolikus egyházfőt légúti fertőzéssel kezelték a Gemelli-klinikán, s mivel minden lelete negatív, ma haza is engedték.

A pápa jó kedélyűnek tűnik, csütörtökön már pizzát vacsorázott, a tervek szerint ő is jelen lesz a nagyhéti szertartásokon, amiket a Bíborosi Testület tagjai vezetnek majd. Az egyházfő az MTI beszámolója szerint a távozása előtt köszönetet mondott a klinika igazgatójának, valamint az összes orvosnak és ápolónak, akik a gondját viselték. Beszélt és imádkozott egy házaspárral, akiknek az előző éjszaka a kórházban halt meg a lánya, valamint „dedikálta” egy törött karú fiú gipszkötését is. A kórház előtt egy fehér Fiat 500-as és kísérőkocsik hada várt rá szombat reggel, majd menet közben a konvoj megállt, az egyházfő kiszállt a Fiatból, botra támaszkodva, de önállóan járt, és üdvözölte a láthatására összegyűlt embereket, valamint nyilatkozott az odasereglett újságíróknak. Otthonába érkezve mosolyogva üzente a világnak:

“Még élek”

– idézte a BBC.

A szokásos húsvéti Urbi et Orbi áldást már Ferenc pápa adja és felolvassa a húsvéti üzenetét is.

ÁPRILIS VÉGÉN JÖN MAGYARORSZÁGRA, SZEGEDEN EGY HÉTIG FOGNAK NON-STOP IMÁDKOZNI

A katolikus egyház feje április utolsó hétvégéjén 3 napos látogatásra készül Magyarországra és bár az első hírek úgy szóltak, hogy Szegedre is jönni fog, végül ezeket cáfolták. A Napfény Városában 168 órán át tartó szentségimádást tartanak majd, amely a Szentatya érkezése előtt indul és a látogatása közben is tart majd:

  • 2023. 04. 23-án, vasárnap 19 órakor kezdődik, 
  • és 2023. 04. 30-án, vasárnap este 19 óráig tart. 

Az ima folyamatos lesz, éjjel-nappal tart, a résztvevők minden egész órában fogják egymást váltani. Helyszíne a szegedi Szent József Templom kápolnája lesz.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb