KikapcsVideo365

Hello, Concept! Heteken belül megnyit Szeged legújabb bisztrója, jönnek Erdély és a Felvidék autentikus ízei, indusztriálisan vagány beltérrel fűszerezve

Ízig-vérig gasztroutca lett a korábban csendes Kölcseyből, az állításunk egyik legfőbb bizonyítéka pedig, hogy egy vadonatúj étterem indul útnak heteken belül. A Propeller Bisztró és az AN-2 – es “Ancsa” méretes, a falról lógó lapátjai már a múlté, helyettük egy exkluzív, szuper hangulatos, újhullámos étterem született Concept Bistro néven. Legutóbb bő egy hónapja jártunk bent (gyakorlatilag együtt vettük le a falról a propellert), azóta akkorát változott a beltér, mintha egy Trabantot kicseréltünk volna egy Ferrarira.

Visszamentünk,

  • kémkedtünk,
  • faggatóztunk,
  • találtunk egy üveg Tequilát,
  • nomeg egy kicsit fáradt, de felspanolt hangulatban lévő tulajt, Holecska Norbertet.

Érkezik a vele készített videó-szériánk második felvonása, a 95%-os készültségi szinten lévő Concept Bistro fedélzetéről.

MAGYAROS ÉTELEK, SZÓ SZERINT ÚJRATÁLALVA

Ha kíváncsi vagy, hogyan alakult a Kölcsey utcai pub, majd étterem kalandos sorsa, kezdd az olvasást a legutóbbi cikkünkkel, avagy, Propellertől a Conceptig, íme a komplett sztori:

„A Concept név az új menüben kialakított koncepciónkra utal” – magyarázta a vadonatúj étterem extravagáns pultja előtt állva Holecska Norbert tulajdonos, mint mondta, a magyaros vonalra építve, a különböző tájegységek kínálata is meg fog jelenni az étlapon, így Szegedre hozzák az erdélyi, felvidéki és délvidéki konyha ízeit is.

Ott jártunkkor azt is megtudtuk, hogy az 1-2 hét múlva esedékes nyitásra Zala (vár)megyei specialitásokkal készülnek majd.

A modern köntösbe csomagolt piros-fehér-zöld kínálaton túl néhány nemzetközi különlegességgel plusz egy erőteljes bor – és koktélkínálattal is várják majd a vendégeiket.

INDUSZTRIÁLIS BELTÉR, ÓRIÁSI PLAFON-TÜKRÖKKEL ÉS A TAPÉTÁVAL, AMIT BŰN ELTAKARNI BÁRMIVEL IS

Egy hónap alatt óriási változáson ment át a hamarosan megnyitó étterem, nekünk a plafonról lelógó, “C” betűt formázó tükrök voltak a kedvenceink, a tulajdonosnak azonban a tapéta és a pult a szíve csücske. Az utóbbit pont akkor szerelték, amikor náluk jártunk, még egy üveg tequilát is találtunk benne, az örömünket némiképp csorbította, hogy a nedű Norbi szerint azért volt ott, hogy a LED-ekkel megvilágított látványpult magasságát könnyebb legyen eltalálniuk. Hangulatos gag, hogy gyakorlatilag “nincs tető” a vendégek feje felett, ha felnézünk, az étterem légtechnikai csöveit és ventillátorvégződéseit láthatjuk, egységesen korom feketére festve, ami ad egy indusztriális hangulatot az egésznek.

Ott jártunkkor az is kiderült, hogy az emblematikus AN-2 propeller helyére mi fog kerülni:

egy óriási, LED-es Concept logó veszi majd át a légcsavarok helyét.

2-3 HÉT ÉS NYITNAK, MINDEN MÁST MUTATUNK A VIDEÓBAN

Összességében egy roppant kifinomult, minőségi benyomást keltő helynek ígérkezik a Concept, amely szerintünk úgy fogja hozni a prémium hangulatot, hogy közben nem fog feszengeni az ember fia. A legfontosabb pedig, hogy akár csak gasztrokínálatában, a design-jában is egyedinek ígérkezik az újdonság, amely Holecska Norbert tervei szerint 2-3 héten belül ki fogja nyitni kapuit.

A hamarosan érkező nyitást követően a magyar konyha klasszikusait, vagány, izgalmas köntösben itt fogod megtalálni:
Concept Bistro
Szeged, Kölcsey u. 6.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb