Közélet

Napi szürreál: elraboltak egy kisbabát a migránsok a déli szomszédunknál

Elraboltak egy kisbabát az édesanyjától a migránsok a szerbiai Obrenovacon. Az illegális bevándorlók elszaladtak a gyermekkel, de mielőtt a rendőrök elkapták volna őket, inkább az út szélén hagyták a babát, aki így sértetlenül került vissza édesanyjához – írja a hirado.hu.

Az M1 beszámolója szerint ismét kezd megtelni a szerbiai Obrenovácban található migráns befogadóközpont. Fiatal férfiak csoportosan érkeznek – napról napra egyre többen. Közben persze egyre többen is hagyják el a tábort.

GYAKORIAK A VEREKEDÉSEK

A befogadóközpont udvarán egymás elől is bujkálva telefonon egyeztetnek az embercsempészekkel. Azt tervezik, hogy a magyar határkerítést kijátszva illegálisan jussanak be az Európai Unió területére. Ennek persze megkérik az árát az embercsempészek. Akiknek viszont nincs elég pénzük, másoktól próbálják megszerezni a szükséges összeget. „Akik normálisak, megpróbálnak kimaradni az balhékból, de ez sokszor nem sikerül. Mindig vannak olyanok, akik belekötnek a másikba. Gyakoriak itt a verekedések. Ilyenkor mindig vannak sebesültek is”– osztotta meg tapasztalatait egy afgán migráns.

A BABAKOCSIVAL EGYÜTT VIHETTÉK EL A BABÁT

Egy, az M1 stábjának nyilatkozó férfi arról számolt be, hogy az illegális bevándorlói sokszor a helyiekre is rátámadnak, betörnek a házaikba, és arra is volt már példa, hogy egy gyermeket raboltak el. „Egy fiatalasszonynak elrabolták a kisbabáját. Itt a közelben történt az eset, amikor a babakocsit kiragadták az asszony kezéből, és elkezdtek futni vele. Végül az úton hagyták a kisbabát, ők pedig elszöktek, mielőtt a rendőrség a helyszínre ért volna. Az anyuka végül visszakapta a gyermekét, de nagyon megijedt”– mesélt ez a férfi. A migránsok egyébként mára már újabban a boszniai Gradiska települést szemelték ki maguknak, hiszen a Száván átjutva már az Európai Unió területén találják magukat.

IDÉN TÖBB, MINT 28 EZER ILLEGÁLIS BEVÉNDORLÓT FOGTAK A DÉLI HATÁRON

Bakondi György szerint a migránsok mostanra felhagytak azzal, hogy egyedül próbáljanak meg bejutni az unió területére, kizárólag bűnszervezetek, embercsempész-bandák segítségével ostromolják a déli határt. Csak idén már több mint 28 ezer illegális bevándorlót fogtak el a határvadászok Magyarország déli határán, és összesen 238 embercsempész ellen indítottak büntetőeljárást.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb