Kikapcs

Környezetvédelem, fenntarthatóság és újrahasznosítás – családi nappal készül a Szegedi Füvészkert a Föld Napja alkalmából

Pecsétgyűjtéssel egybekötött játékos túrára hívják a családokat április 22-én, szombaton 10 órától az SZTE Füvészkertbe. A rendezvényen a környezetvédelemmel, fenntarthatósággal, újrahasznosítással kapcsolatos termékeket is megismerhetik a látogatók – közölte hétfőn az egyetem.

Mint kiemelték, a Föld Napja alkalmából szervezett programon a kicsik és nagyok játékosan tanulhatják meg, hogyan válhatnak aktív környezettudatos emberekké. Az állomásokon mindenki kipróbálhatja ügyességét a hulladékgyűjtési és hasznosítási, valamint természetvédelmi feladatokban. A gyerekek a labirintusban különböző öko-játékokkal játszhatnak, de kipróbálhatják az Öko szabaduló parkot is.

KÉZMŰVESEK ÉS GYERMEKKONCERT IS LESZ

A rendezvényen a környezetvédelemmel, fenntarthatósággal, újrahasznosítással kapcsolatos termékeket is megismerhetik a látogatók. Az érdeklődők – többek között – kézműves kiállítókkal, növény árusokkal és gasztro termékeket forgalmazókkal is találkozhatnak. A Füvészkert 9.00-18.00 óráig tart nyitva, a pecséteket 10.00-16.00 között lehet gyűjteni. Mindezek mellett 14.00-kor kezdődik a 7mérföldes együttes gyermekelőadása is, mely interaktív, táncos, dalos, játékos időtöltés lehet az aprónép és a szüleik számára is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb