Mindenmás

Napi pakk: 19 fok, naposabb idő, hídmosás az algyői Tisza-hídon és Kormányinfó

A szeszélyes április ma a szebbik arcát mutatja meg Szegeden, vagyis végre kicsit tovaszállnak a felhők, és – amennyiben hihetünk az előrejelzéseknek – szép napos időben lesz részünk. A szél még egy kicsit élénk lehet, de csapadékra már nem kell számítani. Mindezek mellett lesz itt még ma hídmosás is az algyői Tisza-hídon, és jönnek a legújabb kormányzati bejelentések is. Mutatjuk a nap legfontosabb napindító infóit, itt a Szeged365 napi pakk!  

NÉVNAPOSOK ÉS KÖKÉNY ATTILA SZÜLETÉSNAP

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Tivadar, Aladár, Konrád, Kurt, Odett, Töhötöm és Vincencia nevű Szeged365 olvasónak! Mutatjuk, kik ünneplik a születésnapjukat ma:

  • 68 éve született Dolák-Saly Róbert gitáros, énekes, színész, humorista,
  • 59 éve Crispin Glover filmszínész (Vissza a jövőbe, Veszett a világ, Néha a csajok is úgy vannak vele),
  • 48 éve pedig Kökény Attila énekes, aki egyébként hamarosan Szegedre látogat:

Egy érdekesség is jutott mára:

  • 2011. április 20-án, azaz pontosan 12 éve adták át az M43-as autópálya részeként a Móra Ferenc hidat, mely tehermentesíti Szeged belvárosát az áthaladó kamionforgalomtól.

NAPOSABB IDŐJÁRÁSUNK LESZ SZEGEDEN

Csütörtökön már több napsütésre számíthatunk Számíthatunk Szegeden, és ha hihetünk az előrejelzéseknek, akkor csapadék sem lesz. Többfelé élénk, helyenként erős lökések kísérhetik az északkeleti szelet. Hajnalra, reggelre foltokban pára, köd képződhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között alakulhat városunkban.

MÉG MA IS MOSSÁK AZ ALGYŐI TISZA-HIDAT

Ma is hídmosást végeznek a szakemberek Csongrád-Csanád vármegyében az algyői Tisza-hídon. A munka félpályás útlezárás és kézi forgalomirányítás mellett zajlik majd a reggeli csúcsidőszakot követően, 9 órától a délutáni órákig. Ezen időszakon kívül mindkét forgalmi sávban zavartalanul biztosított a közlekedés.

KORMÁNYINFÓT TART GULYÁS GERGELY

Bejelentette a kormány, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivőn csütörtökön 9:30-kor sajtótájékoztatót tart a szerdai kormányülésen meghozott döntésekről. A sajtótájékoztatóról ahogy mindig, most is élő szöveges tudósítással jövünk majd a Szeged365-ön.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb