KikapcsVideo365

Meglestük Szeged legújabb gasztro paradicsomát, a Concept Bisztrót, ahol a hazai és világkonyha remekei hódító útjukra keltek

Április 18-án kedden új időszámítás kezdődött a szegedi gasztroéletben, hiszen megújult köntösben, új néven kinyitotta kapuit a Kölcsey utca egyik ikonikus étterme, a Concept Bisztró. A több hónapos felújítási munkák során velünk együtt végigkísérhettétek, ahogy az egykori Propeller helyén megszületik egy újhullámos, ízig-vérig minőségi, a hazai gasztrokultúra tájegységeit modern köntösben tálaló étterem. Pénteken pedig mi magunk is ellátogattunk, hogy az elsők között vegyük szemügyre a belváros legújabb ékkövét.

SOK ÁLMATLAN ÉJSZAKA ELŐZTE MEG A NYITÁST, DE MEGÉRTE

Letisztultság, elegancia és harmónia. Ezekkel a szavakkal lehetne legjobban jellemezni a Concept Bisztró varázslatos belső terét, ami már belépésünkkor rögtön megfogott bennünket. A falon a korábbi pub szimbólumának számító propeller helyét elfoglalta a Concept aranyló körbe foglalt logója, mely a nap sugaraihoz hasonlóan csempész egy kis melegséget a zöld növényekkel otthonosan kialakított térbe. Holecska Norbert ügyvezető elárulta, nagyon sok álmatlan éjszaka előzte meg a nyitás boldog pillanatait, de öröme határtalan, hogy végre elkészültek, s múlt hét kedden az első vendégek átléphették a Concept kapuját.

MINDENKI CSAK ÁMULT AZ ÉTTEREM LÁTTÁN

S, hogy milyen volt az első benyomás? Norbi már az indulás után rögtön rengeteg visszajelzést kapott, s örömére mind-mind pozitív. Csak ámultak és bámultak a vendégek a sok-sok szépség láttán, többen személyesen is gratuláltak a Concept eleganciáját látva, sőt, ahogy az ügyvezető elárulta, a szegedi vendéglátás ikonikus alakjai is sorra méltatták az étterem magával ragadó báját.

A HAZAI ÉS A VILÁGKONYHA REMEKEIVEL DOBBANTOTT AZ ÉTTEREM

A Concept azonban nem csak újhullámos, modern kinézetével hódítja meg a szegediek szívét, hanem a hasunkat kényeztető különleges ízeivel is rabul ejt minden betérő vendéget. Az első héten pedig rögtön nagyot dobbantott az étterem, kínálatukban a hazai és a világkonyha szerelmeseinek is igyekeztek a kedvében járni, így étlapjukra felkerültek a zalai tájegység hagyományos ízei, illetve a francia konyha páratlan élményt kínáló fogásai is. 

ABSZOLÚT FAVORIT LETT A RÁNTOTT OLDALAS ÉS A FRANCIA HALLEVES

Az első kóstolások alapján pedig a francia halleves abszolút kedvenc lett a Concept vendégeinek körében, a zalai gasztronómia remekeiből pedig a rántott oldalas nyerte el leginkább az ínyenc szegediek ízlését. Természetesen az étlapról nem hiányozhatnak az étterem saját specialitásai sem, a “Concept Klasszikusok” mellett, mint a Jókai bableves, nagy népszerűségre tett szert rögtön az első héten a borjú felsál és a mediterráni csirkemell is. 

HAMAROSAN ÉRKEZNEK AZ ERDÉLYI ÉS FELVIDÉKI KONYHA REMEKEI

Végezetül Norbi egy kis kulisszatitkot is elárult nekünk: sokak érdeklődésére hamarosan érkeznek éttermükbe az erdélyi és a felvidéki konyha remekei, de addig is, érdemes a betérőknek megkóstolnia különleges desszertjeiket, hiszen alaposan ráerősítettek az édes ízekre is az újonnan megnyílt Concept Bisztró repertoárjában. 

Ha szereted a különleges ízeket és szívesen kipróbálnád Szeged legújabb gasztro paradicsomát, látogass el a Concept Bisztróba, amit itt találsz:

Concept Bisztró

Szeged, Kölcsey u. 6.

Asztalfoglalás: +3670 522 2227

Operatőr: Magyar Andor

Fotók: Concept Bisztró Szeged FB oldala

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb