Szegedi Arcok

Napi cukiság: tiszteletbeli “tűzoltó” lett Csülök, a Szegedi Vadaspark orrszarvúja

Új tűzoltó van a fedélzeten! A megyei katasztrófavédelem legújabb tagja pedig nem más, mint Csülök, a Szegedi Vadaspark orrszarvúja. Mint kiderült, bevetésre nem fog menni, de azért a Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vasárnap örökbe fogadta a szegediek kedvenc indiai páncélos rinocéroszát.

Április 23-tól új tiszteletbeli „tűzoltója” lett a Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak, hiszen hivatalosan örökbe fogadták a Szegedi Vadaspark Csülök névre hallgató „kisállatát”. Mint kiderült, nem is választhattak volna jobb társat, hiszen az orrszarvút a „szavannák tűzoltójának” is nevezik. Ha füstszagot érez, azonnal beindulnak az ösztönei, és a kezdetleges tüzet vaskos lábaival eltapossa.

A vasárnapi ceremónián a vármegyei igazgató, Szatmári Imre tűzoltó dandártábornok meg is etette a Csülök névre hallgató orrszarvút, aki új társként örömmel falatozta a neki szánt almákat:

Csülök egyébként 2020-ban költözött Szegedre, 2018-ban, a születése után nem sokkal pedig Orbán Viktor miniszterelnök fogadta örökbe:

Fotók: Molnár Krisztina tűzoltó főhadnagy.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb