Mindenmás

Napi pakk: 18 fok, napsütés, Azahriah-val dübörög a Hattyas sor

Most kezd igazán szegedivé válni a szegedi tavasz: miközben a Széchenyi téren gőzerővel építik a Szegedi Borfesztivált, az Erzsébet Ligetben a pénteken induló Szegedi Majálist, addig a Hattyas soron Azahriah, Dr BRS és Regan Lili indítja a Szegedi Egyetemi Napokat, mindezt úgy, hogy végre hamisítatlanul itt a jó idő, 18 fokkal, napsütéssel, p@csaemberrel (bocs, nem bírtuk ki). Szóval, indul egy ízig-vérig tavaszi csütörtök a Napfény Városában, mi pedig hozzuk mellé a legfontosabb napindító információkat, voilá!

Boldog névnapot Nektek,

  • Zita,
  • Tas,
  • Marianna,
  • Péter,
  • Anasztáz!

Van egy szegedi büszkeségünk, aki pont ma született: 70 éves Tokody Ilona Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar operaénekes (szoprán), érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. Szegeden nőtt fel, majd meghódította a világ operáit: a New York-i Metropolitan-ben 1988-ban mutatkozott be, Leoncavallo Bajazzók című operájában Nedda szerepét énekelte, ezután ugyanitt Bizet Carmenjének Micaeláját. 1989-ben a világon elsőként énekelte lemezre Mascagni Iris című operájának címszerepét, Plácido Domingo partnereként, Giuseppe Patané vezényletével. 1992-ben egyik legemlékezetesebb fellépése volt a José Carrerasszal tartott közös áriaest a budapesti Népstadionban. A katalán művészhez szoros barátság köti, először a bécsi Staatsoperben léptek fel együtt.

18 FOK, NAPSÜTÉS, ÉLÉNK SZÉLLEL MEGSPÉKELVE

Péntekre esős időt kaphatunk, de ma még marad a napos-gomolyfelhős idő Szegeden. Csapadékra nem kell számítani. Helyenként élénk lehet az északi-északnyugati szél,

  • jelenleg 5,
  • majd napközben már 13-18 fokot mérhetünk városunkban.

INDUL A SZEGEDI FESZTIVÁLSZEZON, MA ESTE AZAHRIAH ÉS DR BRS LÉP FEL A HATTYAS SORON

“Szétrobbantjuk a Hattyas sort 3 napon keresztül” – írja hivatalos eseményében a Szegedi Egyetemi Napok – Suniversity Days 2023 (SZEN), amely ma este Azahriah-val, Dr BRS-sel és Regan Lilivel kezdi meg menetelését.

A részletes programot itt találod:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb