Kikapcs

Felpezsdül a művészeti élet Szegeden: elstartolt a III. Design- és művészetmenedzsment Fesztivál

Május 4-én és 5-én harmadik alkalommal rendezi meg a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Design- és művészetmenedzsment mesterképzésének hallgatói a Design- és művészetmenedzsment Fesztivált, melynek a Grand Café ad otthont.

2021 szeptemberében a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karon is elindult a Design- és művészetmenedzsment mesterképzés, a legelső évfolyam fejében pedig egyúttal megszületett a Fesztivál ötlete is. 

FELPEZSDÜL A MŰVÉSZETI ÉLET SZEGEDEN

A III. Design- és művészetmenedzsment fesztivált az SZTE BTK Design- és művészetmenedzsment mesterszakos hallgatói szervezik, hallgatótársaik, szakmabeliek, szegedi fiatalok és minden érdeklődő számára. A kétnapos rendezvény célja, hogy népszerűsítse a művészeteket, bemutassa a magyar tervezőket és alkotókat szélesebb körben, ezzel együtt szakmai párbeszédeket kezdeményezzen és közben felpezsdítse a művészeti életet Szegeden.

A LEGKÜLÖNFÉLÉBB MŰVÉSZETI ÁGAKAT FOGJÁK ÖSSZE

A fesztivál tervei hosszú távra szólnak, mely tervekben továbbra is elsődleges a hallgatói kezdeményezés és összefogás megtartása egy olyan rendezvény megszervezésére, amely a legkülönfélébb művészeti ágakat hivatott összefogni, akár többnapos rendezvénysorozatban. A panelbeszélgetések mellett élőzenés programok is lesznek, illetve a rendezvény időtartama alatt a helyszínen egy tervezői kiállítás is megtekinthető lesz.

Az esemény ingyenes, de asztalfoglalás javasolt. A részletes programokat IDE kattintva tekintheted meg.

Forrás: SZTE

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb