Közélet

Újabb vérengzés volt Szerbiában: 8 halott, 13 sebesült egy iskola udvarán – egy 21 éves fiatal gyilkolt

Két nappal a belgrádi iskolai mészárlást követően újabb vérengzés volt Szerbiában, egy 21 éves fiatal megölt nyolc személyt, további 13-at pedig megsebesített Mladenovac környékén csütörtök este – közölte a Blic nevű szerb lap. Az elkövető automata fegyverből tüzelt áldozataira. A tragédia sérültjei közül heten életveszélyes állapotban vannak, az eset legfiatalabb sérültje 14 éves. 

A vérfürdő után a gyanúsított, Uroš B. elmenekült a helyszínről a Magyar Szó szerint. A rendőrség helikopterek, rendőrkutyák és hőkamerák bevetésével is keresi az elkövetőt. 

Amit már tudni lehet az esetről:

  • BBC értesülése szerint a férfi azután nyitott tüzet egy iskolaudvaron összegyűlt fiatalokra, hogy szóváltásba keveredett egy rendőrrel egy közeli parkban. 
  • Legalább nyolcan meghaltak, további tizenhárman pedig megsebesültek, a 21 éves férfi automata fegyverből lőtt.
  • A szerb belügyminiszter terrorcselekménynek minősítette az esetet.
  • Az elkövető ellen elfogatóparancsot adtak ki, a rendőrség lezárta a területet, ahol a 21 éves férfi feltételezhetően rejtőzködik. Helikopterekkel és hőkamerákkal is zajlik a keresés.

Danica Grujicic egészségügyi miniszter és Aleksandar Vulin, a Biztonsági Hírszerző Ügynökség vezetője a jelentések szerint péntek kora reggel a térségbe utazott – írta az Index.

A vérontás két nappal azt követően történt, hogy egy belgrádi általános iskolában egy hetedikes diák lelőtte nyolc társát és az iskolaőrt, illetve megsebesített további hat tanulót és egy tanárt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb