SportSzegedi Arcok

„Ez megadja a lendületet, hogy egyre nagyobbak és jobbak legyünk” – exkluzív interjú a Bodrogi Bau – Szeged Squash SE elnökével és új, névadó szponzorával

Új időszámítás kezdődött a Szeged Squash SE életében: idén márciustól ugyanis a Bodrogi Cégcsoport a szegedi klub névadó partnere lett. Az együttműködés kereteiről és arról, mit jelent ez az egyesület életében, Kohlrusz Balázzsal, a Horgosi úti MyDay Sport- és szabadidőközpont üzemeltetőjével, a Szeged Squash SE elnökével, valamint Csúri Richárddal, a Bodrogi Cégcsoport gazdasági igazgatójával beszélgettünk.

„BÍZOM BENNE, HOGY EZ EGY HOSSZÚTÁVÚ KAPCSOLAT LESZ”

Kohlrusz Balázs elárulta, hatalmas dolog ez az együttműködés a klub életében, hiszen eznagyban hozzájárul ahhoz, hogy a gyerekeknek minél jobb lehetőségeket tudjanak biztosítani, illetve a versenyzőket minél több helyre el tudják juttatni, vagy akár minél jobb felszereléseket szerezhessenek be. „Bízom benne, hogy ez egy hosszútávú kapcsolat lesz, mert támogatás nélkül nagyon nehéz dolga van az egyesületnek, hiszen jellemzően ez egy önköltséges sportág. Azt gondolom, hogy ez megadja a lendületet afelé, hogy hosszútávon egyre nagyobbak és jobbak legyünk” – mondta el Szeged Squash SE elnöke.

A BODROGI CÉGCSOPORTHOZ MINDIG IS KÖZEL ÁLLT EZ A SPORTÁG

Csúri Richárd elmesélte, régre visszanyúló személyes kapcsolat fűzi az egyesülethez. Eleinte rekreációs céllal kezdett el járni Kohlrusz Balázs edzéseire. Mint mondta, a Bodrogi Cégcsoport tulajdonosához, Bodrogi Ferenchez és családjához is mindig közel állt ez a sportág, ezért, amikor felvetette nekik, hogy milyen marketing és támogatási lehetőségeket lát a Szeged Squash SE-ben, akkor ez szerencsére nagyon jó táptalajra és nyitott fülekre talált, hiszen a cégcsoport mindig is fontos küldetésének tekintette a fiatal tehetségek támogatását.  

A CSAPAT IDÉN FELJUTOTT AZ ELSŐ OSZTÁLYBA

Fiatal tehetségekben pedig nincs hiány a szegedi klubnál. Kohlrusz Balázs elmondta, egyesületként az utánpótlás nevelésre fektetik a hangsúlyt, minél jobb eredmények elérése a céljuk. Mint mondta, jelenleg is vannak válogatott játékosaik, akiket szeretnének, hogy minél több nemzetközi versenyen vegyenek részt és az európai ranglistán is előre tudjanak lépni. A kisebbeknél pedig a cél, hogy minél jobban fejlődhessenek, illetve részt tudjanak venni a hazai versenyszférában. „Emellett, mivel a csapatunk feljutott az első osztályba, azt gondolom, hogy reális célunk a középmezőny eleje, de akár a dobogó is. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy csak saját nevelésű játékosokkal küzdünk ezeken a versenyeken. Számukra szeretnénk minél jobb és minél több lehetőséget biztosítani” – árulta el Kohlrusz Balázs.

A HANGSÚLY A FIATALOK ÉS TEHETSÉGEK TÁMOGATÁSÁN VAN

Csúri Richárd elmondta, együttműködésükből szeretnének ugyan profitálni is, de a hangsúly elsősorban a fiatalok és a tehetségek támogatásán van. „Az eredményekkel kapcsolatban elvárásokat nem fogalmaztunk meg. Nagy örömmel fogadjuk a csapat feljutását a másodosztályból, s teljes mellszélességgel támogatjuk a klub törekvéseit, hogy saját nevelésű játékosaival az első osztályban tudjanak maradni” – árulta el a Bodrogi Cégcsoport gazdasági igazgatója.

ÓRIÁSI LEHETŐSÉGEKET REJT EZ AZ EGYÜTTMŰKÖDÉS

Ez az együttműködés pedig óriási lehetőségeket rejt a szegedi klub számára: egyrészt a MyDay Sportcentrum biztosítja a minőségi pályákon a felkészülést a versenyzők számára, másrészt a Bodrogi Cégcsoport támogatásával még több tehetséget tudnak adni a sportágnak.E kettő egyvelegéből fel tudunk építeni valami olyat a squashban, ebben a kicsi sportágban, amit sajnos kevesen tehetnek meg az országban. Szeretnénk ezekkel a lehetőségekkel élni és minél messzebbre jutni” – zárta gondolatait Kohlrusz Balázs.

TÁMOGATÁS NÉLKÜL NAGYON NEHÉZ BOLDOGULNI

„Aki benne van ebben a sportban, az tudja igazán, hogy támogatás nélkül mennyire nehéz. Főleg egy olyan klubnak, ahol sok a junior, s esetleg a játékosok családjainak nem olyanok az anyagi lehetőségei, mint ami a potenciáljukból kijöhetne. Ebben láttuk mi a jótékonyságnak azt a fajta megtérülését, amit hozzátehetünk a magyar squash élethez, illetve a Szeged Squash SE-hez. Ha ebből mi névadó szponzorként marketing értéket tudunk csiholni, akkor annak csak még jobban örülünk” – fogalmazott Csúri Richárd.

A Szeged Squash SE 2019-ben alakult. Céljuk elsősorban az utánpótlás nevelés és saját játékosaik számára a lehető legtöbb lehetőség megteremtése. 2019-ben és 2020-ban a klub tudta adni a legtöbb játékost a junior válogatottnak. Kohlrusz Balázs maga is részese volt a válogatottnak korábban, mint szövetségi kapitány. A fiatalok adják meg a sportág jövőjét, de nagyon sok felnőtt játékosuk is van, akik nagyon szépen teljesítenek a magyar ranglistán. Az eredményeik között megtalálható egy országos csapatbajnokság második, illetve első helyezés. Ez utóbbi eredményt idén sikerült elérni, amivel feljutottak az első osztályba. A csapat gerincét jellemzően a fiatalok alkotják. A csapatbajnokság és a junior válogatottság mellett olyan eredményekkel büszkélkedhetnek, mint Takács Benedek, aki nemcsak a felnőtt válogatottságig jutott el, hanem squash ösztöndíjjal bekerült egy amerikai egyetemre is. Jelenleg az országban kiemelkedő a klub junior és utánpótlás létszáma, de természetesen teljesen kezdőkkel is foglalkoznak és olyanok is látogatják őket, akik rekreációs céllal squasholnak.

Fotók: Sóti Gellért

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb