Kikapcs

Szegeden kezdi turnéját a Lord of the Dance – exkluzív Szeged365 interjú Michael Flatley magyar társkoreográfusával

„Az én felelősségem az, hogy a színpadra kerülő produkció minősége olyan magas legyen, amit Michael Flatley elvár” – mesélte nekünk a magyar táncművész Papp Zoltán, aki már több mint 20 éve részese a darabnak, és mára már elmondhatja azt is magáról, hogy nem csak táncosként, de társkoreográfusként is az egyik legfontosabb szereplője a produkciónak. A Lord of the Dance idén ünnepli a 25. jubileumi évfordulójukat egy turné keretein belül, aminek köszönhetően május 13-án, szombaton az első állomásuk a szegedi Pick Arénába vezet, ahol a kiemelkedően profi tánctudással, látványos jelmezekkel és díszletekkel egy olyan élményt nyújtanak, ami felejthetetlen lesz.

GYEREKKORA ÓTA AZ ÉLETE RÉSZE

Papp Zoltán elmondta, hogy már 8 éves korában elkezdett komolyan foglalkozni a táncolással. Először társastáncot tanult, amit 7 évig versenyszerűen űzött, majd felvételt nyert a magyar táncművészeti főiskolára. A tanulmányai után, egyre több lehetősége adódott, és pár év után elmondhatta magáról, hogy számára a szenvedélye, egyben a munkája is lett.

TÖBB, MINT 20 ÉVE DOLGOZIK EGYÜTT MICHAEL FLATLEY-VEL

Nagy hatással volt az életére, első alkalommal amikor a televízióban látta, egyből elhatározta azt, hogy ő is szeretné elsajátítani az ír táncművészetet.
Először autodidakta módon kezdett el foglalkozni ezzel, majd Budapesten elindult egy ír táncművészeti iskola melyet el is végzett. Ennek köszönhetően 2005-ben, felvételt nyert Michael Flatley egyik produkciójába és ettől kezdve karrierre ívelt felfelé.

Michael Flatley egyből meglátta benne a tehetséget, és ma már az ír táncművész mellett, tánckarvezető és társkoreográfus a Lord of the Dance produkcióban is. Számára először csak egy álom volt, ma már szoros kapcsolatot ápolnak, és együtt dolgoznak azon, hogy a darab mindig magas színvonalat érjen el.

25 ÉVE ALATT TÖBB, MINT 10 MILLIÓAN LÁTTÁK

Az idei évben a klasszikus darab helyett egy felújított, a mai modern időknek megfelelő produkciót fog látni a közönség, ami természetesen megtartja a klasszikus elemeit, de mégis kiegészítették új díszlettel, új jelmezekkel és még a koreográfiában is helyenként belenyúltak. Már 25 éve előadják, de mégis minden alkalommal alapos felkészüléssel és nagy izgalommal várják, hogy a színpadra állhassanak és rendkívüli élménnyel ajándékozzák meg a közönséget.

Szerző: Molnár Petra

A grandiózus show-ra IDE KATTINTVA tudsz belépőt váltani.

  • Michael Flatley’s Lord of the Dance – 25 éves jubileumi turné
  • 2023. május 13. (szombat), 19:00
  • Szeged, Pick Aréna

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb