Sport

Alakul az új keret: 2 éves szerződést írt alá a horvát válogatott balszélsővel az OTP Bank-PICK Szeged

Új arccal bővülhet az OTP Bank-PICK Szeged, a horvát válogatottból érkezhet a játékos – írtuk meg kedden, majd ma a találgatásoknak és a tippeknek is véget vetett a szegedi klub, hiszen hivatalosan is bejelentették, hogy Marin Jeliniccsel bővül a stáb.

Napokkal ezelőtt hivatalosan is bejelentette az OTP Bank – PICK Szeged, hogy 2023 nyarától Kárpáti Krisztián lesz a csapat vezetőedzője, munkájában Vladan Jordovics lesz segítségére, 2024 júliusától pedig a svéd Michael Apelgren-Jonas Källman edzőpáros veszi át a felnőttcsapat irányítását. A távozók mellett eddig viszont csak egy biztos érkezőről lehetett tudni, egészen máig, ugyanis hivatalosan is bejelentették, hogy a klub 2023. július 1-től 2 éves szerződést írt alá a horvát válogatott balszélsővel, Marin Jeliniccsel.

GÓLERŐS JÁTÉKOS JÖN SZEGEDRE

“Örömmel jelentem be második új igazolásunkat, a horvát válogatott balszélsőt, Marin Jelinicset, aki a nyártól, azaz július 1-től lesz a játékosunk. A 26 éves sportolóval kétéves szerződést kötöttünk, kiváló adottságokkal rendelkezik, gólerős, védekezésben pedig kettes pozícióban is jól használható. Csapatával rendszeresen szerepelt a nemzetközi porondon, a horvát válogatottban pedig egyre komolyabb szerepet kap, így biztos vagyok abban, hogy nagy erőssége lesz csapatunknak” – nyilatkozta a klub cégvezetője, Kiss Bence.

MÁR PÁLYÁRA LÉPETT A PICK ARÉNÁBAN

Marin Jelinic 1996. december 7-én született Metkovicban. A 17 ezres városban ismerkedett meg a kézilabda alapjaival, előbb a Kastela csapatába igazolt, majd 2017-ben a nasicei Nexe együtteséhez tette át a székhelyét. A horvát bajnokság mellett a nemzetközi porondon is szerepelt, előbb az EHF-kupában, majd az Európa Ligában. A hat idény alatt 199 gólt szerzett, a legeredményesebb szezonja a 2021-2022-es volt, ekkor hatvannyolcszor zörgette meg az ellenfelek hálóját. Idén 58 találatig jutott, a Nexe a legjobb nyolc között búcsúzott. A horvát válogatottban már szerepet kapott a magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokságon, a csoportküzdelmekben pályára lépett a PICK Arénában. Idén a világbajnokságon is szerepelt, összesen 23 gólt dobott. Jelenlegi csapatában, a Nexében két magyar bajnok #kékek játékos is a társa, hiszen Alen Blazevic és Ivan Srsen is a horvát együttesben kézilabdázik.

HATALMAS A MOTIVÁCIÓJA

“Nagyon boldog vagyok, hogy az OTP Bank – PICK Szeged csapatához igazolhatok, aláírhattam a szerződésem. Szeretném azzal kezdeni a székfoglalómat, hogy Szeged egy gyönyörű város, ezt a 2022-es Európa-bajnokság alatt megtapasztaltam. Válogatott társaim, Luka Stepancic és Mario Sostaric is sok szépet mesélt mindenről, így nagy várakozással tekintek a szegedi szereplés elé. Egy kézilabdás számára világos, hogy mit jelent egy ilyen patinás, Európa-hírű csapatban szerepelni, mit jelent felhúzni a kék mezt, éppen ezért döntöttem a váltás mellett, hogy Szegedre igazolhassak. Hatalmas motivációval érkezem, és ígérem, az első naptól kezdve mindent megteszek azért, hogy a következő idényben is sikeresek legyünk. Tudom, hogy ebben a klubban pályára lépni nagy felelősség, de egyben kiváltság is. Sokat gondolok már arra, hogy bemutatkozzam a szegedi közönségnek, először futhassak ki a csodás hangulatú PICK Arénában, ezt már most nagyon várom” – nyilatkozta Marin Jelinic.

TÁVOZIK RADIVOJEVICS

Az OTP Bank-Pick Szeged kézilabdázója, Bogdan Radivojevics az Instagram-oldalán bejelentette, hogy távozik a csapattól. A 30 éves jobbszélső négy év után int búcsút a szegedi csapatnak.

Kapcsolódó cikkek

Ezt láttad már?
Bezárás
'Fel a tetejéhez' gomb