KikapcsVideo365

Megéheztél a Borfesztiválon? Nem kell messzire menned: a világ Michelin-csillagos séfjeinek remekeivel vár a Kölcsey utcai Concept Bisztró

Eljött a nap, amikor Szegeden alaposan felpezsdül az élet, ugyanis ma kezdetét veszi Magyarország legnagyobb és leghosszabb gasztrokulturális fesztiválja, a 10 napos Szeged Napja Ünnepségsorozat, benne a 27. Szegedi Borfesztivállal. Az ünnep alkalmából pedig újabb nagy durranással állt elő a Széchenyi téri forgatagtól mindössze pár percre található Kölcsey utcai Concept Bisztró, hiszen a jó borok mellé igazi ínyenc fogások dukálnak. A Concept csapata ezért tavaszi kollekciójában elhozta nekünk Szegedre a világ Michelin-csillagos séfjeinek remekeit, melyek természetesen a Mesterek eredeti receptjei alapján készülnek. A különleges fogások pedig annyira felcsigáztak bennünket, hogy nem is bírtuk kivárni a Borfesztivál kezdetét, besurrantunk a Concept Bisztró konyhájába, ahol belestünk a kulisszák mögé, hogyan is készülnek a szakácsművészet egyedülálló alkotásai.

MEGKERESTÉK MINDEN ÉTEL ÁLTALUK LEGFINOMABBNAK TARTOTT VÁLTOZATÁT

Nagy volt a sürgés- forgás a Concept konyhájában, mikor megérkeztünk. Tóth Gergő séf és csapata keze alatt csakúgy égett a munka: rotyogott a leves a tűzhelyen, pirult a hús a serpenyőben és párolódtak a zöldségek a petrezselymes fűszervajon. Miközben már a gőzölgő illatok megigéztek bennünket, Holecska Norbert ügyvezető elárulta, a Concept missziójához hűen megkeresték minden étel általuk legfinomabbnak tartott változatát, és azt készítik el Magyarország és a világ legjobb Michelin-csillagos séfjeinek receptjei, útmutatásai alapján.

A TAVASZI KOLLEKCIÓBAN A FRANCIA ÍZEK HÓDÍTANAK

A Concept vendégei tehát egy igazi gourmet kalandban vehetnek részt, engedve a finom csábításnak, miközben az ízek tökéletes harmóniáját élvezhetik minden falatban. A tavaszi kollekcióban a könnyed francia ízek kerültek terítékre: megkóstolhatjuk a Bouillabaisse, hagyományos provence-i halászlevet aranydurbinccsal, s ami nemcsak az étel látványának fényét emeli, hanem ízélményként is különleges, héjas fekete kagylóval. A serpenyőben frissen sütött bárányfartő szinte kötelező a francia ízek szerelmeseinek. Ez a tradicionális étel egy igazi ínyencség, ahol a hús finoman omlós ízét tökéletesen kiegészítik a friss petrezselymes fűszervajon konfitált zöldségek. Ha pedig még bírod, az egész ételsort megkoronázhatod „A mi epresünk” névre keresztelt angolkrémes francia epres piskótával.

19 FŐS GOURMET SZAKÉRTŐI CSAPAT KÓSTOLTA VÉGIG A MENÜSORT

A Concept csapata nem bízta a véletlenre, hogy a Michelin-csillagos séfek receptjei alapján készült fogásokban az eredeti ízek karakterét és harmóniáját visszaadják. Tóth Gergő séf elárulta, mielőtt egy-egy étel felkerül az étlapra két-három próbafőzés előzi meg. Ezt követően pedig egy 19 fős gourmet-ből álló szakértői csapat kóstolja és véleményezi a menüt, tette hozzá Holecska Norbert. Mint az ügyvezető elmondta, a tavaszi kollekció próbakóstolásánál a fogások általános sikert arattak, csak pozitív visszajelzést kaptak. Hogy mennyire rendben vannak az ízek, azt mi is tanúsíthatjuk: végigkóstolva az ételeket rögtön a francia konyha szerelmesei lettünk!

ZALA MEGYE ÍZEI ÉS A MODERN MAGYAR KONYHA ÍNYENCSÉGEI AZ ÉTLAPON

A világ séfjeinek különlegességei mellett a különböző tájegységek magyar étel válogatásait is megtaláljuk az étteremben. Elsőként, Hajba Tímea – aki nem más, mint Norbi unokanővére – hozta el a Concept Bisztróba Zala megye tradicionális ízeit, mint a savanyított kerék répaleves vagy a rántott sertés oldalas. Emellett az étterem séfjei és szakácsai is megmutathatják kreativitásukat, az általuk megalkotott fogásokban a modern, izgalmas magyar konyha ízei jelennek meg. 

Ha megéheztél a Borfesztiválon és a jó borok mellé ennél valami különlegeset, hódolj akár a magyar konyhának, vagy dobd fel napodat a francia gasztronómia eredeti ízeivel, a Concept Bisztró csapata csak rád vár, akiket

Szegeden, a Kölcsey utca 6 szám alatt találsz,

asztalfoglaláshoz hívd a +3670 522 2227 –es számot!

Operatőr: Magyar Andor

Fotók: Concept Bisztró Szeged FB/Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb