Szegedi Arcok

Életmentés Mórahalmon: fényes nappal, a nyílt utcán kellett újraéleszteni egy férfit

Fényes nappal, a nyílt utcán küzdöttek egy 70 év körüli férfi életéért tegnap Mórahalmon, aki az orvosi rendelő előtt esett össze. Előbb az intézményből kirohanó orvos kezdte meg a beteg újraélesztését, majd a helyszínre érkező mentők folytatták a küzdelmet.

Pont a helyi orvosi rendelő előtt esett össze Mórahalmon az a 70 év körüli férfi, akihez hétfő délben kérték a mentők gyors segítségét. Az ott dolgozó orvos azonnal kiszaladt és megvizsgálta a beteget, aki ekkor már nem lélegzett, így azonnal megkezdte az újraélesztését. Eközben az asszisztens értesítette a mentőket, a Szegedi Mentésirányítás pedig azonnal több mentőegységet riasztott.

“Bajtársaink perceken belül helyszínre értek és átvették, majd emelt szinten folytatták az életmentést. Az életmentők hosszasan küzdöttek a férfi életéért, amit az utcán többen reménykedve figyeltek”

– írta beszámolójában az OMSZ.

Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek és a férfit stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők.

A poszt alatt az életmentést megkezdő háziorvos is kommentelt, mint írta, gyakorlatilag 2 percen belül helyszínen voltak a mentős kollégák, összesen egymás után 3 egység is!

“Hacsak rövid ideig is, de jól esett profi csapattal együtt dolgozni! Bízunk a felépülésben!”

– zárta sorait Dr. Vághy Imre Richárd.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb