KözéletSzegedi Arcok

Taroltak a szegedi nők a Pálfy Ferenc díj átadóján, ahol Kövér László a két tűz közé szorult magyarságról beszélt

Kedd délután Kövér László és Mihálffy Béla adta át a Szeged fénykorának szimbolikus alakjáról, a várost 1872-től 1904-ig polgármesterként irányító Pálfy Ferencről elnevezett díjat, melyet a szegedi KDNP-s országgyűlési képviselő a város fejlődéséért és az itt élők jólétéért végzett munka elismeréseként alapított. Az első ízben átadott Pálfy Ferenc-díjat

  • Rádi Katalin, a Korábban Érkeztem Alapítvány elnöke,
  • Plesovszkiné Ujfaluczki Judit, a Szegedi Tankerületi Központ igazgatója
  • és Péntek Imréné, a Gemma Iskola Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője vehette át.

KÉT TŰZ KÖZÉ SZORULT MAGYARSÁG, GIGANTIKUS TERV ÉS EGY AMERIKAI ZÁSZLÓBA TEKERT BIRODALMI DIKTATÚRA

A Gál Ferenc Egyetem Klebelsberg termében megtartott díjátadón az országgyűlés elnöke arról beszélt, hogy a két tűz közé szorult magyarság legerősebb védműve a szuverén, cselekvőképes és nemzetközi együttműködésre, szövetségkeresésre nyitott nemzeti állam. Kövér László a Szeged leghosszabb ideig hivatalban lévő polgármestere nevét viselő Pálfy Ferenc-díj átadásán azt mondta, hogy a magyar választópolgárok többségének megbízásából 2010 óta ilyen államot építenek.

Az Országgyűlés elnöke úgy fogalmazott,

“mi, magyarok, jelenleg két tűz közé szorultunk: fegyveres harcok zajlanak a keleti szomszédságunkban, nyugati irányból pedig romboló politikai és szellemi árhullámok tornyosulnak fölénk”.

A támadók kilétét nem könnyű azonosítani, de a globalizmus jegyében a tudatos államellenesség és heves nemzetgyűlölet, az értéksemlegességnek álcázott zsigeri keresztényellenesség és a genderideológiaként hirdetett körmönfont családellenesség, végső soron az emberi jogok parttalanná tételében megbúvó demokrácia- és szabadságellenesség jellemzi őket – hangsúlyozta a politikus, aki szerint a “gigantikus terv” eszköze az eredeti rendeltetésétől – az egyenjogú nemzetállami együttműködéstől – eltérített és magánérdekek túszává tett Európai Unió, majd a helyére Európai Egyesült Államok fedőnéven tervezett birodalmi diktatúra.

A politikus arról beszélt, hogy a gazdaságban az európai államok eladósítása és ipartalanítása a cél, ennek az eszköze a tragikusan elhibázott – és irreális környezetvédelmi célokkal, illetve újabban a háborús szolidaritás jelszavával palástolt – brüsszeli uniós gazdaságpolitika.

AZ EGYHÁZAK, ÁLLAMOK, CSALÁDOK DOLGA VÉDENI AZ EMBERI MÉLTÓSÁGOT

A házelnök leszögezte, a nyugati világban a keresztény egyházak, a demokratikus nemzeti államok, és az egy férfi és egy nő szeretetközösségén alapuló családi közösségek hivatottak védeni és képviselni az emberi méltóságot és szabadságot biztosító értékeket. Ezért ezeket az intézményeket folyamatos politikai, gazdasági és mentális ostrom alatt tartják azok a magánhatalmak, amelyek ezekben hatalmi igényeik korlátlan kielégítésének akadályát látják – mondta Kövér László.

HÁROM HÖLGY VEHETTE ÁT ELSŐ ÍZBEN A PÁLFY FERENC DÍJAT

Szeged egyik fénykorának szimbolikus alakjáról, a várost 1872-től 1904-ig polgármesterként irányító Pálfy Ferencről elnevezett díjat Mihálffy Béla (KDNP) országgyűlési képviselő alapította a város fejlődéséért, illetve gazdaságáért, tudományos vagy oktatási életéért, kultúrájáért, sportjáért, hitéletéért vagy az itt élők egészségügyi vagy szociális jólétéért végzett munka elismeréseként.

Az első ízben átadott Pálfy Ferenc-díjat – amely egy oklevéllel és Popovics Lőrinc szobrászművész kisplasztikájával jár – Rádi Katalin, a Korábban Érkeztem Alapítvány elnöke, Plesovszkiné Ujfaluczki Judit, a Szegedi Tankerületi Központ igazgatója és Péntek Imréné, a Gemma Iskola Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője vehette át.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb