Kikapcs

A Nap és a Hold gyermekei: a roma gyerekek örökbefogadásáról szóló, hiánypótló könyvbemutatóra készül a Szívből Szülők Klubja Szegeden

A Születés Hete rendezvénysorozathoz csatlakozott a szegedi Szívből Szülők Klubja örökbefogadó szülők önsegítő csoportja. Ennek apropóján május 20-án, szombaton egy hiánypótló könyvbemutatót szerveznek a szegedi Koramentorházban – tudtuk meg a szervezőktől.

Mint kiemelték, a szegedi Szívből Szülők Klubja örökbefogadó szülők önsegítő csoportja a szegedi Kormentorház támogatásában működik. Céljuk a Csongrád-Csanád vármegyei örökbefogadást tervezők, örökbefogadásra várakozók, illetve a már örökbefogadó szülők összefogása, támogatása. Klubfoglalkozásaikat a szegedi Koramentorházban tartják havi rendszerességgel.

HIÁNYPÓTLÓ KÖNYVBEMUTATÓ SZEGEDEN

A csoport májusi programja a Születés Hete rendezvénysorozathoz is kapcsolódik, ugyanis Gubcsi Judit – Mártonffy Zsuzsa: A Nap és a Hold gyermekei – Roma gyermekek örökbefogadása Magyarországon című hiánypótló könyvbemutatóját rendezik meg május 20-án szombaton 15:00-tól a szegedi Koramentorházban.

A könyv egyik szerzője – Gubcsi Judit – a Romadopt csoport alapítója, örökbefogadó szülő – lesz a vendég az eseményen. A kiadvány elkészítéséről, főbb témáiról és a magyarországi örökbefogadási tapasztalatokról lesz szó a rendezvényen. A könyv ihlette néhány téma, amelyet a beszélgetés érinteni fog:

  • a származás kezelése az örökfogadás gyakorlatában,
  • kezdő csomag örökbefogadó szülőknek, akik cigány gyermeket is vállalnak,
  • személyes tapasztalatok a Romadopt csoport kapcsán és a Szívből Szülők klubja korábbi eseményei tükrében.

Mindezek mellett számos programmal készülnek még :

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb