Kikapcs

Már nagy a nyüzsgés a Széchenyi téren: ma díszközgyűlés, átadják városunk kiválóságainak a kitüntetéseket

Ma tartják a Szeged-napi díszközgyűlést a Széchenyi téren. Átadják városunk kiválóságainak, példaképeinek a kitüntetéseket. Az ünnepség 17 órakor kezdődik, de már nagyban készülnek, a székek a helyükre kerültek és a színpad is áll.

Nagy a sürgés forgás a Széchenyi téren, nagyban pakolják a technikát Szeged szívében, a színpad már áll és a székek is helyükre kerültek. A rendezvény 17 órakor kezdődik, addigra minden készen áll majd. Károly olvasónk fotókat is küldött a helyszínről, köszönjük szépen!

Szeged napját egyébként hagyományosan május 21-én ünneplik, mert a településünk 1719-ben a Bécs melletti Laxenburgban “a királyi jóakarat és kegyelem kitetsző tanúsága- és jutalmaként” ekkor kapta vissza a szabad királyi város rangot, melyet első alkalommal a tatárjárás után, 1247-ben IV. Béla adományozott a városnak. Hagyományosan az évfordulóhoz kapcsolódva, díszközgyűlésen adják át a város kitüntetéseit, köztük a díszpolgári címet, melyet idén Vécsei László akadémikus, orvosprofesszor kap.

MA INDUL A DÓM TÉRI KAVALKÁD IS

Pénteken kezdődik a Dóm téri kavalkád, ahol három napon át koncertek szórakoztatják az egybegyűlteket. Pénteken Delhusa Gjon és Charlie lép föl, szombaton mások mellett Bródy János lesz hallható, vasárnap pedig a Best of Geszti produkció zárja a rendezvényt. Szombat késő este ünnepi tűzijátékkal emlékeznek arra, hogy Szeged 304 éve nyerte vissza szabad királyi városi rangját. A koncertek szünetében jótékonysági borárverést rendeznek, ahol a Szegedi Borfesztiválon kiállító termelők által felajánlott palackokra, borválogatásokra lehet licitálni. A befolyt összeg a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány munkáját segíti.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb