Sport

Újabb játékos érkezését jelentette be az OTP Bank – PICK Szeged, orosz válogatott beállóval erősítenek

Újabb játékos érkezését jelentette be az OTP Bank – Pick Szeged, a klub nyártól 1+1 éves szerződést kötött az orosz válogatott beállóval, Gleb Kalarassal – értesítették szerkesztőségünket pénteken.

“Szeretném harmadik új igazolásunkat bejelenteni, a Bajnokok Ligája-győztes orosz Gleb Kalaras a nyártól 1+1 éves szerződést írt alá hozzánk. A 32 éves játékos hatalmas nemzetközi rutinnal rendelkezik, ezt megtapasztalhattuk mi is, hiszen többször is játszott ellenünk. Fő erénye a határozott, kemény védekezés, de természetesen támadásban is képes megvillanni” – mutatta be csapat új szerzeményét Kiss Bence cégvezető.

A NEGYEDIK OROSZ Ő A CSAPATBAN

Gleb Kalaras a negyedik orosz légiósa lesz a csapatnak. Csak a legvérmesebb szurkolók emlékezhetnek arra, hogy 1992-ben Szvetoszlav Sinko szerepelt a csapatban először. Ő is beálló volt, mint Gleb Kalaras. Utána jó pár évnek el kellett telnie, hogy újból orosz fiút köszönthessenek kék mezben. Szergej Gorbok érkezett, az átlövő nagy kedvencnek számított, csakúgy, mint az irányító-átlövő, Dmitrij Zsitnyikov.

HAT SZEZONT TÖLTÖTT EL A BAJNOKOK LIGÁJÁBAN

Ismerkedjünk meg Gleb Kalarassal: 1990. november 29-én az orosz fővárosban, Moszkvában látta meg a napvilágot. Két méter öt centiméter magas, az orosz Szentpétervár csapatával szerepelt először a nemzetközi porondon. A 2015-2017-es idényt az ukrán Zaporizzsja együttesében töltötte, majd a német Magdeburg csapatához igazolt. Egy idény után az észak-macedón Vardar Szkopje csapatában folytatta. Az első idényében tagja volt a BL-győztes csapatnak, fájó emlék számunkra, hogy a Vardar éppen bennünket búcsúztatott a legjobb nyolc között. Egészen 2021-ig szerepelt a szkopjei csapatban, majd visszatért Németországba, előbb a Balingen, majd a Melsungen játékosa lett. Jelenlegi mestere az a Roberto Parrondo, akivel csapatunk 2014-ben EHF-kupát nyert. Kalaras tagja volt az orosz válogatottnak, eddig 68 meccsen szerepelt és 117 gólt szerzett. A Bajnokok Ligájában hat szezont töltött el, összesen 161 gólt szerzett. 

FABTASZTIKUS LESZ ILYEN LÉGKÖRBEN SPORTOLNI

Gleb Kalaras így nyilatkozott: “Nagyon örülök annak, hogy az OTP Bank – PICK Szeged csapatába igazolhatok, nagyon várom az első találkozást, azt, hogy elkezdhessem a munkát a csapattal. A szegedi szurkolótábor imádja a kézilabdát, személyesen tapasztalhattam meg, hogy mennyire rajong a csapatért. Fantasztikus ilyen légkörben sportolni, boldog vagyok, hogy kék mezben folytathatom a pályafutásomat.”

A szegedi kékek egyébként legutóbb azt jelentették be, hogy Marin Jeliniccsel bővül a stáb:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb