Sport

Ezt is behúzta Szeged: Európa bajnoki kupát szerzett Magyarországnak városunk sportolója, Polák Leila

Irtó büszkék vagyunk a szegedi sportolókra, számtalanszor bizonyítottak már a nemzetközi porondon, és most ismét van kire büszkének lenni, hiszen Polák Leila az elmúlt hétvégén elképesztő sikert aratott karatéban. 2023. május 20-21-én rendezték meg Lengyelországban, Wroclawban az IKO Kyokushin Karate Európa Bajnokságot, ahol Polák Leila, a szegedi Tadashii Sportegyesület versenyzője 55 kg-os súlycsoportban, a többszörös Európa bajnokot legyőzve megszerezte az Európa bajnoki kupát Magyarországnak.

Leila ezzel a teljesítményével egyébként egy 24 éves sorozatot tört meg, ugyanis 1999-ben volt utoljára női Európa bajnoka a magyar IKO Kyokushin sportágnak – tudtuk meg az egyesület elnökétől.

A TOP 32-BEN IS BENNE LEHET LEILA

A wroclawi Európa Bajnokság az IKO Kyokushin Világszövetség négyévente megrendezett, Súlycsoport Nélküli Világbajnokság utolsó kvalifikációs versenye volt. Polák Leila az Európa Bajnokság előtt, ebben az szezonban megnyerte a Súlycsoportos Amerikai Bajnokságot Los Angelesben, Barcelonában pedig a Spanyol Nemzetközi Bajnokságot és a Magyar Bajnokságot is. Ezzel a sorozattal várja a Világszövetség döntését arról, hogy részt vehessen novemberben a Súlycsoport Nélküli Világbajnokságon Tokióban, amelyen mindössze a top 32 női versenyző vehet részt négyévente. Nagyon szurkolunk, hogy kijuss, Leila!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb