Sport

Alakul az új csapat: Szymon Dzialakiewicz, lengyel válogatott jobbátlövő igazolt Szegedre

Elkezdte kiszórni az új neveket az OTP Bank-Pick Szeged. Kedden arról írtunk, hogy Carlos Molina Cosano Szegedre igazolt, de mára is jutott egy új név: Szymon Dzialakiewicz, lengyel válogatott jobbátlövő, akivel a kékek 1+1 éves szerződést kötöttek.

“Az elmúlt napokban két rutinos játékos érkezéséről számoltunk be, most egy tehetséges, fiatal lengyel válogatott leigazolását tudom bejelenteni. A jobbátlövő poszton bevethető Szymon Dzialakiewiczcsel 1+1 éves szerződést kötöttünk, a 23 éves játékos nyártól csatlakozik majd a keretünkhöz” – jelentette be a 2023-2024-es szezon ötödik új igazolását Kiss Bence cégvezető.

13 MECCSEN LÉPETT PÁLYÁRA A LENGYEL VÁLOGATOTT TAGJAKÉNT

Szymon Dzialakiewicz 2000. február 17-én született Lengyelországban, Legnicában. 2016-ban Gdanskba igazolt, majd 2019-ben a szintén lengyel Gwarda Opole játékosa lett. 2021-ben állt légiósnak, a német Gummersbach igazolta le. Az idei szezont a svéd Redbergslids IK csapatánál tölti. A lengyel válogatottban eddig 13 meccsen lépett pályára és 25 gólt szerzett.

Szymon Dzialakiewicz így nyilatkozott: “nagyon boldog vagyok, hogy egy ilyen profi és nagyszerű eredményeket elérő csapathoz csatlakozhatok. Az OTP Bank – PICK Szeged egy nagy múlttal rendelkező klub, csodás szurkolósereggel a háta mögött. Már számolom vissza a napokat, hogy elkezdhessem a közös munkát a kerettel, találkozhassak a szurkolókkal, pályára léphessek abban a gyönyörű Arénában, amelynek komoly híre van Európában. Nehéz szavakkal leírni azt, amit érzek, hatalmas bennem a bizonyítási vágy, az, hogy megmutathassam, hogy mire vagyok képes. Ígérem, minden meccsen a győzelemért küzdök majd a kék mezben.”

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb