Mindenmás

Napi pakk: napsütés, majd egy kis felfrissítő eső vár ránk ma Szegeden, Isten éltesse a gyerekeket!

Vidám, napsütéses napra ébredhettünk Szegeden. Zakatol tovább a hosszú hétvége: ma van pünkösdvasárnap, s ami a leginkább lázba hozza a családokat, ma van Gyereknap is, a család kicsi kincseit ünnepeljük ilyenkor Szeged szerte mindenhol. Tölts el egy élménydús napot a családoddal, kapcsolódj ki, mi pedig ma is hozzuk neked a legfrissebb híreket, itt a Napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden kedves Emil, Csanád, Ágoston, Vilmos, Vilma, Germán és Karád nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma van a Nemzetközi Gyermeknap.
  • Ma van Pünkösd vasárnapja.
  • 115 éve született Ian Fleming angol író, James Bond megalkotója.
  • 1 éve halt Haumann Péter, Kossuth-díjas színész, rendező, a Hallhatatlanok társulatának örökös tagja (Indul a bakterház, Hókuszpók).
  • 55 éve született Kylie Minogue ausztrál énekeső, színésznő (I should be so lucky, Loco-Motion).

NYÁRIAS MELEG, ZIVATAROKKAL FŰSZEREZVE VÁR RÁNK MA SZEGEDEN

A hosszú hétvége második napján sem fogunk fázni Szegeden, nyárias meleg fog uralkodni a Napfény városában pünkösdvasárnap. Késő délután azonban a zivatarok is befuthatnak városunkba, sőt élénk szelet is hozhatnak magukkal Szegedre. Hajnalban 13, délután 27 fok várható.

GYERMEKNAPI MEGLEPETÉS JÁR A 300 FT-OS FAGYI MELLÉ A REÖK CUKRÁSZDÁBAN A LEGKISEBBEKNEK

Gyereknap lévén ki másnak kedveznének a REÖK Kézműves Cukrászdában, mint a legkisebb szegedi ínyenceknek. Ebből az alkalomból már pénteken megtalálható a pultban a család kicsi kincseinek nagy kedvence a Mancs őrjárat és a Pokémon fagylalt, melyek kiegészülve a Hello Kitty névre keresztelt jeges finomsággal szombattól egészen hétfőig továbbra is csak 300 forintba fognak kerülni csak a gyerekeknek. Sőt, a gyermekfagyik mellé ajándékot is kapnak majd a kicsik, hogy pontosan mit, az pedig legyen meglepetés!

MUTATJUK AZ ÜZLETEK PÜNKÖSDI NYITVATARTÁSÁT

Pünkösd a húsvét utáni hetedik vasárnapra és hétfőre esik. Az idén pünkösd vasárnap május 28-án, pünkösd hétfő pedig május 29-én lesz. Mivel e két nap ünnepnap, fő szabály szerint egyben munkaszüneti nap is. Háromnapos lesz tehát a hétvége Szegeden, a szombat viszont nem ünnepnap, csak sima pihenőnap.

ÍGY VÁLTOZIK A BUSZOK, VONATOK MENETRENDJE

Itt a pünkösdi hosszú hétvége, amikor nem csupán az üzletek nagy része tart majd zárva, hanem a közösségi közlekedésben is változások lesznek. Május 29-e, pünkösdhétfő munkaszüneti nap, ezért mind az SZKT, mind a Volánbusz járatainak változik a forgalmi rendje, valamint a vonatok közlekedésében is lesz változás, mutatjuk részletesen, hogyan.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb