Mindenmás

Napi pakk: felhők, záporok, 30 fok és Orbán Viktor 60. születésnapja

Záporokkal, gomolyfelhővel, de azért 30 fokkal érkezik a 2023-as tavasz utolsó naptári napja Szegedre, amely egyben Orbán Viktor 60. születésnapja is. Érkeznek a legfontosabb napindító információk, Szegedről, az Angélák és a Tildák névnapján.

Boldog névnapot Nektek,

  • Petronella, 
  • Angéla,
  • Tilda,
  • Matild,
  • Mária!

Ma van a Dohánymentes Világnap, szóval, itt az idő, hogy Te is eldobd végre azt a fránya bagót!

MA 60 ÉVES ORBÁN VIKTOR

Pont ma 60 éve, hogy Székesfehérváron megszületett Orbán Viktor politikus, a Fidesz egyik alapítója, miniszterelnök. Első ízben az 1998. évi választások után, július 8-án a Fidesz-Magyar Polgári Párt, az FKgP és a Magyar Demokrata Fórum részvételével megalakult koalíciós kormány élén lett miniszterelnök, tisztségét 2002. májusáig töltötte be. 2002-től 2010-ig az ellenzék vezetője, majd 2010 május 29-től – sorban kétharmados győzelmekkel – ismét Magyarország miniszterelnöke.

Az ország első embere utoljára 2017. januárjában járt Szegeden, akkor Botka Lászlóval a Modern Városok Programról egyeztetett.

All Stars: Orbán, Lázár, Botka… hiányzik még valaki? Fotó: MTI, Ujváry Sándor

Azóta több alkalommal is járt a környéken,

  • 2021. szeptemberében Andrej Babiš cseh miniszterelnökkel az Algyői Halászcsárdában evett,
  • két héttel később Lázár Jánossal sütögetett a Tisza-parton,
  • szintén két hétre rá Horgoson járt, a Szeged-Szabadka vasútvonal alapkőletételén,
  • de a legemlékezetesebb látogatása minden bizonnyal a legendás öttömösi disznótor volt, körömnyi pálinkával és ipponnal:

Tavaly szeptemberben egyébként – állítólag – úgy volt, hogy ismét Szegedre jön Orbán Viktor, a dologból óriási kavarás lett, majd Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtótitkára közölte, hogy az egész csak egy “hírlapi kacsa” volt az önkormányzat részéről.

ILYEN LESZ AZ UTOLSÓ TAVASZI NAP: GOMOLYFELHŐK, ZÁPOROK ÉS 30 FOK

Az ország északi felén számíthatunk több napsütésre, hazánk déli-délkeleti részén, vagyis Szeged környékén viszont erőteljesebb lehet a gomolyfelhők képződése. Itt helyenként átmeneti záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Élénk, néhol erős lökések kísérhetik a jellemzően északkeleti irányú szelet.

Délutánra 25 és 30 fok közé melegedhet a levegő.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb