Szegedi Arcok

Szombaton Szegeden a világ szeme: a világ második legjobb fodrásza a TIK-ben búcsúzik a nagyközönség elől

Élete utolsó nagy szabású bemutatójára készül Kormányné Eta, avagy Szeged Nemzet Fodrásza díjas, 2006-ban Moszkvában világbajnoki ezüstérmet szerzett mesterfodrásza. Az esemény helyszíne az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központja (SZTE TIK), a dátum 2023. június 3., avagy most szombat, a megvalósításban pedig olyan közismert nagyágyúk segítenek, mint a hétvégén egy újabb országos nagydíjat behúzó REÖK Kézműves Cukrászda vagy a fodrászati non plus ultra Wella Cosmetics. Mielőtt valaki félreértené a bevezetőt, szeretnénk tisztázni: a közismert, 1971. óta a szakmában lévő szegedinek esze ágában sincs visszavonulnia, azonban tényleg ez lesz az utolsó, grandiózus show-ja.

AMIÓTA AZ ESZÉT TUDTA, FODRÁSZ SZERETETT VOLNA LENNI

“Amióta az eszemet tudom, fodrász akartam lenni, ha újrakezdhetném, ugyanezt választanám” – jelentette ki Kormányné Eta, aki pont egy hete Kézművességért Díjat vehetett át a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában tartott Top 100 című eseményen. Kislány volt, amikor az édesanyja egy baleset miatt egy éven át nem tudta felemelni a karját, mint mesélte, minden nap ő fésülte meg, volt, hogy már könyörögni kellett neki, hogy hagyja abba.

14 évesen kezdett el dolgozni, az Oskola utcai fodrászatba (melyben később az Alabárdos és a Herendi Porcelánmanufaktúra üzlete is üzemelt) az akkori osztályfőnöke, Raffai tanárnő férje protezsálta be. Mindez 1971-ben történt, Kormányné Eta azóta sem tudta letenni a fodrászollót, sőt, még nagyon sokáig nem is szeretné:

Bár a június 3-án, az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban esedékes show élete utolsó nagyszabású bemutatója lesz, a fodrászattal esze ágában sincs felhagyni.

Az első saját szalonját 43 éve indította útnak, 1980-ban Kiskundorozsmán, ez a mai napig üzemel. 2005-ben a Takaréktár utcában nyitott szalont, aztán amikor a kisebbik fia, Dávid is fodrász lett (a három gyermekéből kettő a szakmában helyezkedett el), gyorsan kinőtték a belvárosi üzlethelyiséget. Mint mesélte, mindig is óriási vágya volt egy nagy, tágas, gyönyörű szalon, az álmát a Wella segítségével valósította meg 2016-ban, az interjúnknak is helyet adó Vidra utcában.

NEM RITKA, HOGY EGYHUZAMBAN VÉGIGDOLGOZIK 24 ÓRÁT

Viszonylag későn kezdett el versenyezni, 40 éves volt, amikor egy szegedi megmérettetésen elindult. Ott aztán kinyílt a világ, rengeteg versenyen mutatta meg tudását Európában és Amerikában, mint mondta, a 2006-ban, Moszkvában szerzett világbajnoki ezüstérmére a legbüszkébb, ami hatalmas bravúrnak számít azóta is. Egy évig készült rá, néha napi 8-10 órát is gyakorolt.

Mint nyilatkozta, óriási szerencse, hogy a szakmája a hobbija, nomeg az is, hogy nincs túl nagy alvásigénye. Van, hogy “huszonnégyórázik”,

avagy reggel 6-tól este 8-ig hajat vág a szalonban, aztán 8-kor felmegy a műhelyébe és reggel 6-ig ragaszt.

Az sem ritka, hogy ezt követően (és itt ugye már 24 óránál tartunk) 6-ra érkezik a következő vendég, és már indul is a következő munkanap. Volt olyan Wella-bemutatójuk, amikor 7 nap alatt összesen 10 órát töltött alvással.

NINCS KARRIER A CSALÁD NÉLKÜL

Bár azoknál a fodrászoknál, akik hozzá hasonlóan világversenyekre jártak, nem jellemző a család (vagy maximum egy gyermeket vállalnak), Kormányné Etánál teljesen más a helyzet.

“Nincs karrier a család nélkül, viszont a család sosem érezheti meg a szalont és ez fordítva is igaz”

– vázolta ars poeticáját. A három gyermekes szegedi családanya (és immáron büszke nagymama) rengeteget köszönhet támogató férjének és egy kedves szomszéd házaspárnak, akik amíg éltek, rengeteget segítettek nekik. 

OTT LESZ SZEGED KRÉMJE

A szombat este 7-kor induló eseményen rengeteg közismert személyiség lesz jelen, köztük országosan ismert sztárfodrászok is. Kormányné Eta és csapata már teljes erőbedobással készül a megmérettetésre, munkáját pedig olyan közismert nevek segítik,

  • mint Kovács Andi koreográfus,
  • vagy Molnár Benett ceremóniamester,

az igazi nagy durranás pedig az országos díjakat egymás után halmozó REÖK Kézműves Cukrászda lesz, akik egy 110 szeletes óriástortával készülnek a rangos eseményre.

SZOMBATON IRÁNY A TIK, A JEGYEK AZ ETALONBAN VÁRNAK!

Mint a szervezőktől megtudtuk, a jegyek már fogytán vannak, de az utolsó darabokat még el lehet érni a Vidra utcai Etalon Beauty & Hair Spa-ban, szóval, még nem késő lecsapni rájuk:

  • 50 év szerelem – nagyszabású bemutató Kormányné Etával
  • Dátum: 2023.06.03.
  • Helyszín: SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ (SZTE TIK), Szeged, Ady tér 10.
  • A jegyeket az Etalon Beauty & Hair Spa-ban (Szeged, Vidra utca 3.) lehet megvásárolni, a helyszín befogadóképességének mértékéig.
  • Információs vonalak:+3620 983-1301 és +3620 515-5131.
  • A hivatalos eseményt ITT találod.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb