Mindenmás

Ha a földrengés nem lett volna elég: sárfolyam sodorta el az autókat Szegedtől 150 kilométerre (videóval)

A Szekszárdtól északnyugatra található közel 700 fős Kéty lakói egészen biztosan nem felejtik el a keddi napot: miközben Szegeden a tegnapi földrengés hatásait lehetett érezni, tőlünk 150 kilométerre a heves felhőszakadások következtében pusztító villámárvíz, valóságos sárfolyam alakult ki, amely még egy-egy autót is odébb pakolt.

A községben rengeteg kertet elöntött a saras víz, az Időkép szerint volt olyan autó, amit szó szerint elsodort a sárfolyam, a házak melletti kiskertekben, veteményesekben, gyümölcsösökben iszonyatos károk keletkezhettek.

A térségben egyébként 20-25 mm eső esett átlagosan, de voltak azért kiugró értékek, a megáradt patakok sok helyen kiléptek a medrükből.

Természeti jelenségekben gazdag volt a kedd este, mint elsőként megírtuk, a Richter-skála szerinti 5,0-ös erősségű földrengés történt 19 óra 26 perckor Arad megyében. Az Országos Földfizikai Kutatási és Fejlesztési Intézet (INCDFP) szerint az esemény 10 km mélységben, Aradtól 11 km-re délkeletre, Temesvártól 42 km-re északra történt.

A dolgot Szegeden és környékén is érezni lehetett, az alábbi cikkünkben olvasói beszámolók mellett videót is találsz:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb