Kikapcs

Mert olvasni jó! Javában zajlik a 94. Ünnepi Könyvhét, a Dugonics téri helyszínen jártunk

Javában zajlik a 94. Ünnepi Könyvhét Szegeden, mely tizenöt helyszínen mintegy száz rendezvénnyel, könyvbemutatókkal, író-olvasó találkozókkal, kiállításokkal, harmincegy könyvkiadó és több folyóirat programjaival várja az érdeklődőket. Hiába áll esőre az idő szombaton, ma is sokan kilátogattak a Dugonics térre, hoztunk is nektek egy csokorra való képet a helyszínről.

Az Ünnepi Könyvhét hagyományos központi színtere a Dugonics tér, itt állnak a könyvkiadók sátrai és itt található a beszélgetések, színházi és zenei produkciók egyik fontos helyszínéül szolgáló színpad is.

MA FELAVATTÁK AZ UKRÁN KÖNYVESPOLCOT

Június 10-én a Somogyi-könyvtár Dóm téri központjában avatták fel az ukrán könyvespolcot, ahol 35 európai, ázsiai és közel-keleti ország városaihoz hasonlóan immár Szegeden is anyanyelvi irodalomhoz juthatnak az ukrán menekültek.

BESZÉLGETÉSEK ÉS KONCERT IS VÁR MÉG MA RÁNK A DUGONICS TÉREN

Szombat délután öt órakor az Ünnepi Könyvhét vendége Peller Mariann lesz, akivel Bobkó Anna újságíró beszélget majd a színpadon. Ezt követően A Szegedi vitézek, vitéz szegediek. A vitézi rend és Szeged (Areion) című kötetről Bene Zoltán beszélget a szerzővel, Tóth Marcell-lel. Este hat órától Benkő Imola Orsolya (SZTE BTK magyar-színháztudomány szak; az SZTE Színház- és Drámatudomány OT szak oktatója) írói indulásáról és készülő munkairól mesél Újszászi Ilona (SZTE NKI) újságíró kérdéseire válaszolva. Majd a szegedi Deák Big Band műsora zárja hét órakor a mai nap programjait.

A mai és holnapi nap teljes programját IDE kattintva nézheted meg.

Forrás: konyvhetszeged.sk-szeged.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb