Mindenmás

Földrengés rázta meg hétfőn Szerbiát

A Richter-skála szerinti 4-es erősségű földrengés rázta meg hétfőn Szerbiát, a rengés epicentruma Kruševactól nem messze volt – erősítette meg a hírt a Köztársasági Földtani Intézet a Nova megkeresésére. A földrengés 12 óra 11 perckor következett be.

A tájékoztatás szerint a földrengés Kruševactól 20 kilométerre északi irányban történt. Az Euromediterrán Szeizmológiai Intézet honlapja szerin a polgárok erős földrengésről számoltak be, volt aki azt írta, hogy “rendesen rázkódott minden, mintegy öt másodpercen keresztül.”

MÁR VASÁRNAP IS ÉSZLELTEK FÖLDRENGÉST UGYANITT

A Szabad Magyar Szó szerint a térségben egyébként már vasárnap is észleltek a hétfőinél gyengébb földrengést, esetleges károkról egyelőre nem érkezett jelentés. A 4-es erősségű földrengés egyébként gyengének számít, a csillárok ugyan már kilengenek és morajlás is hallható, de károkat általában nem okoz – tették hozzá.

EGY HETE ROMÁNIÁBAN RENGETT A FÖLD, SZEGEDEN IS ÉREZNI LEHETETT

A Richter-skála szerinti 5,0-ös erősségű földrengést mértek egy hete, kedd kora este Arad megyében. Az Országos Földfizikai Kutatási és Fejlesztési Intézet (INCDFP) szerint a földrengés 10 km mélységben, Aradtól 11 km-re délkeletre, Temesvártól 42 km-re északra történt. A rengés akkora volt, hogy Szegeden is érezni lehetett. Erről itt írtunk bővebben:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb