Sport

Irtó tehetségesek a szegedi fiatalok: csak úgy hullott az érem a Phoenix Fitness SE sportolóihoz

Lezárult a 2023-as tavaszi versenyszezon a Phoenix Fitness Sportegyesületnél. Mint megtudtuk, fantasztikus eredmények születtek az elmúlt hónapokban. A lányok az Országos Fit Kid Diákolimpián és a Magyar Fit Kid Szövetség által szervezett országos pontszerző, kvalifikációs versenysorozaton vettek részt. A Diákolimpiai döntőnek Cegléd adott otthont, ahol egyéni kategóriában, I. osztályban, összesen 10 korcsoportból háromban is szegedi leányzó állhatott a dobogó legfelső fokára.

A Phoenix Fitness SE három Diákolimpiai Bajnokkal büszkélkedhet, Rideg Katával (6.kcs), Domonkos Lucával (7.kcs) és Szabó Viviennel (8.kcs). A bajnokok mellett a többi szegedi versenyző is igen szép eredményeket ért el:

  • II. osztály egyéni kategóriában Füle Alíz a 6. helyezett lett,
  • csapatban pedig a Deák Ferenc Gimnázium tanulói (Birtók Hanna, Kis Boglárka, Szabó Vivien és Vidiczki Dorina) a III. helyen végeztek.

IRÁNY SPANYOLORSZÁG

Az egyesület beszámolója szerint a Fit Kid Európa Kupa idén Spanyolországban lesz, 2023 novemberében, ahova több egyéni és csapat gyakorlata is kvalifikált a szegedi sportegyesületnek. Ezeken a pontszerző megmérettetéseken a mezőny igen erős volt, versenyenként közel 300 gyerek lépett színpadra. Minden korcsoportban egyéniben és csapatban is egyaránt, csak a három legjobb utazhat az Európa Kupára. A Phoenix Fitness Sportegyesületnek 4 egyéni koreográfiája és 3 csapat gyakorlata képviselheti Szeged városát és egyben Magyarországot a Nemzetközi megmérettetésen.

Mint már megírtuk, a Phoenix Fitness klub szegedi tagjai a múlt héten az Acro Free Dance European Open Cup versenyen jártak, méghozzá Varsóban. A Fit Kid kategóriában mérettették meg magukat a fiatalok, ahol az M2 Gyerekcsatorna szegedi műsorvezetője, Göröncséri Virág Európa Kupa győztes lett:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb