Sport

A hét kavarása Busa Gabival: hiába készült kő keményen az Európa Játékokra, nem jutott ki rá egy csavar miatt

Januárban még profi kick-box világbajnoki címet húzott be a korábban kiemelt szegedi rendőrnyomozóként dolgozó, majd 2020. tavaszán az Exatlont megnyerő sándorfalvi Busa Gabriella, most pedig beletekintett az ökölvívás világába. Gőzerővel készült az Európa Játékokra és egész jól ment neki, ám ekkor jött a kavarás: első körben legyőzte ellenfelét, ám annullálódott a meccs eredménye. A második kört viszont már elvesztette, így sajnos nem indulhat az Európa Játékokon Busa Gabriella.

Kicsi csalódottság érződött Busa Gabriella legutóbbi posztjában, hiszen nem jutott ki az Európa Játékokra, pedig keményen megdolgozott érte. Mint a közösségi oldalán írta: az elmúlt két hónapban csak erre edzett, az első meccset megnyerte, de a másodikat már elvesztette, így a bíró döntése értelmében a másik lány indulhat a megmérettetésen. Gabriella szerint nem volt korrekt az, ahogy egyáltalán eljutottak a tétmérkőzésig.

AZ ÖKÖLVÍVÁS VILÁGA

Gabriella így vázolta a történteket:

“Tudjátok, a kick-box után kicsit kitekintettem az ökölvívás világába. Az első két meccsem a magyar bajnokságon volt, ahol sikerült is győzedelmeskednem 54 kilóban. Ezt követően az első nemzetközi versenyemen 3. helyen végeztem, utána a világbajnokságon sajnos nem jött ki a lépés. Gyakorlatilag két hónapja -mindent félre téve- folyamatosan Tatán készültem az Európa Játékokra. Múlt héten pár napra, amikor több, az Európa Játékokon nem induló versenyző is jött segíteni a felkészülésünket, jött egy lány is, aki a magyar bajnokságon 52 kilóban indult. Ezen a héten hétfőn este, amikor visszaérkeztem a táborba közölték velem, hogy másnap meg kell mérkőznünk a lánnyal az Európa Játékokon való indulás jogáért. Azt a meccset összességében 3:2 arányban nekem adták, viszont szerda délelőttre annullálódott a meccs eredménye és a délelőtti edzésen közölték velem, hogy délután 4 órától ismét sparringolnunk kell. Megjelentünk a megadott időben, azonban az ellenfél edzője nem érkezett meg, a bemelegítés közben közölték, hogy jöjjünk vissza 18:00 órára, mert addigra érkezik meg. A meccset egy bíró vezette le és döntötte el az eredményt az ellenfelem javára, ami ott akkor sajnos jogos volt, azonban az, ahogy és hogy egyáltalán eljutottunk eddig a meccsig, véleményem szerint egyáltalán nem volt korrekt” – hangsúlyozta Gabriella.

“Úgy tűnik, túl szép álom volt az Európa Játékokon való indulás… Az első naptól kezdve ott voltam az edzőtáborban, egy napot sem hagytam ki, részt vettem minden (fizikai és kognitív) tesztelésen, szinte mindig a legjobb eredményekkel, én vagyok az aktuális magyar bajnok 54 kilóban, azonban sajnos úgy alakult, hogy ez az egy meccs, amin végül az indulás joga múlott, nem jött össze. Hiszem, hogy minden okkal történik, előbb, vagy utóbb talán meglesz ennek is a miértje. Tapasztalásnak mindenképp jó volt ez a fél év, amit az ökölvívás világában töltöttem, hálás vagyok, hogy nem ebben a közegben nőttem fel, hanem egy sokkal emberibb és családiasabb közösségben kezdtem a sportot és a kick-box által fejlődött a jellemem” – tette hozzá a sportoló.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb